LeKillä paikka iskeä Peliittoja vastaan

MESTIS / Ennakko
Peliitat aloittaa revanssiviikonlopun kotonaan.
Mestiksen revanssiviikonloppu alkaa LeKin ja Peliittojen osalta Heinolassa ja jatkuu lauantaina Lempäälässä. Molemmat joukkueet lähtevät viikonlopun peleihin tappio niskassaan ja nähtäväksi jää, kumpi joukkue lopulta tekee paluun takaisin voittojen tielle.

Peliitat on ollut LeKille hankala vastus alkukaudella. Joukkueet kohtasivat syyskuussa kahdesti melko lyhyen ajan sisällä, ja molemmissa otteluissa Peliitat oli parempi. Ensin heinolalaispoppoo nujersi LeKin selkein 4-0-lukemin, ja myöhemmin kotonaan Peliitat oli piirun verran parempi voittolaukauskilpailussa voittaen numeroin 5-4. LeKi teki siis selvän parannuksen joukkueiden toiseen kohtaamiseen, mutta nähtäväksi jää, voittaako Peliitat jälleen hiuksenhienolla erolla.

Revanssiviikonloppu on joukkueiden kannalta erityisen kutkuttava, sillä seitsemäntenä majaileva Peliitat on tasapisteissä kuudentena olevan TUTOn kanssa ja LeKi puolestaan kahdeksantena, kolmen pisteen päässä Peliitoista. Tärkeitä sarjapisteitä, lisäpisteineen, on siis luvassa molemmille joukkueille.

− Nyt meillä on paikka iskeä. Voimme tehdä vähän eroa pudotuspeliviivan alapuolella oleviin joukkueisiin ja ottaa Peliitat kiinni, toteaa LeKi-puolustaja Jimi Santala Mestiksen kotisivuilla.

Peliitoilla ryhdistäytymisen paikka

Peliitoilla on tältä viikolta allaan jo yksi ottelu, kun se mittelöi keskiviikkona K-Vantaata vastaan. Heinolalaispoppoo lähteekin haastamaan LeKiä tuntuva 2-6-tappio niskassaan. Viikonlopun peleihin lähdettäessä Peliitoille on ensiarvoisen tärkeää säilyttää malttinsa, vaikka tilanne näyttäisikin tukalalta: keskiviikon pelissä heinolalaiset nimittäin menettivät mielenkiintonsa peliin K-Vantaan johdettua toisen erän alussa jo 5-1.

Peliittojen ylivoimalle on kuitenkin annettava kehuja. K-Vantaata vastaankin molemmat peliittamaalit syntyivät nimenomaan ylivoimalla, ja viikonlopun vastusta LeKiä vastaan ylivoimamaaleja kahdessa edellisessä pelissä on isketty kolme. Keskiviikon ylivoimamaaleissa puuhamiehinä toimineilta Roope Elimäeltä ja Ville Väinölältä on siis syytä odottaa onnistumisia myös viikonloppuna.

LeKi etsii tasaisuutta

Aivan kuten vastustaja Peliitat, lähtee LeKikin viikonlopun mittelöihin tuntuva tappio harteillaan: joukkue kärsi viime viikonloppuna 1-5-tappion sarjakärki Hokille. Tappiot painavat varmasti molempien joukkueiden mieltä, ja kun jaossa on vielä tärkeitä pisteitä, on näiden joukkueiden viikonlopusta tulossa varsin mielenkiintoinen.

LeKin pelaamista on leimannut tietynlainen epätasaisuus. Joukkue ei ole onnistunut saavuttamaan voittoputkia, jotka olisivat sarjasijoituksen kannalta hyvin tärkeitä. Toisaalta tappioputkiinkaan Lempäälässä ei olla ajauduttu. 

LeKin kokoonpanossa on pilkahdellut tämän tästä positiivisen iltapuhteen pelaavia pelaajia, mutta Henri Tuomisen johtaman ykkösketjun takaa lempääläläiset tarvitsisivat lisätehoja, kun ajatellaan koko kautta. 

Seuraa Heitä

Ville Väinölä #29 |

Puolustaja

Keskiviikon pelissä Peliittojen toisen maalin iskenyt Väinölä keräsi ottelusta tehopisteet 1+1. Roope Elimäen kanssa ylivoimamaalit iskeneeltä puolustajalta on syytä odottaa onnistumisia perjantainakin.

Jimi Santala #88 | Espoo United

Puolustaja

Joukkueen kapteeni pelaa illasta toiseen hurjia minuutteja ja kantaa vastuuta varsinkin ylivoimapelin moottorina. Joukkue on osin jopa kärsinyt siitä, että ylivoima pelataan liiaksi Santalan kautta. Onnistuuko kapteeni Peliittoja vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle