Jyrääkö Heinolassa KeuPa vai näyttääkö kotijoukkue sarjanousijalle kaapin paikan?

MESTIS / Ennakko
Saako Peliitat maalinsuunsa tukittua sarjanousijan vaarallista hyökkäystä vastaan?
Kuva © Kiia Aha kiia.aha@jatkoaika.com
Keskiviikkona Heinolassa luodaan suuntaa kamppailulle pudotuspeliviivan tuntumassa. Kolmen ottelun pisteputkessa Heinolaan matkaava sarjanousija KeuPa saa vastaansa myös kurssiaan kääntäneen Peliitat.

Molempien joukkueiden kohtaloksi on ennustettu kamppailua viimeisistä paikoista pudotuspeleissä. Vaikka kausi onkin vasta aluillaan, niin näitä kohtaamisia ei ole syytä väheksyä, sillä jokainen keskinäisistä otteluista napsittu piste voi tuoda juuri sen ratkaisevan eron joukkueiden välille kevään koittaessa.

Kotijoukkueen ongelmana on kauden mittaan ollut tasaisuuden puute ja hyvätkin peliesitykset ovat sulaneet muutamien minuuttien mustiin hetkiin. Samantyylisiä ongelmia on nähty myös vierailla ja ensimmäisten erien taistelu on usein sulanut kolmansien erien pakitteluun. Kamppailusta voidaan kuitenkin odottaa tiukkaa, sillä KeuPan kehityskäyrä on nouseva ja kotijoukkuekin onnistui SaPKoa vastaan tekemään kuusi maalia ottaessaan samalla vakuuttavan voiton.

Kotijoukkueen maalinsuulle on tyrkyllä kaksi miestä. Tähän asti komealla torjuntaprosentilla 94,85 torjunut Heikki Tuomisto on todennäköisempi aloittaja, kun kauden mittaan enemmän pelanneen Antti Rautiolan tilastoissa näkyvät joukkueen romahdukset aiemmissa otteluissa.

Vieraiden maalilla pelasi edellisessä kotiottelussa mainiosti Erno Suomalainen, mutta olisiko Heinolassa pelivuoro myöskin hyvin esiintyneellä Petri Pitkäsellä? Soppaan saattaa kuitenkin osua vielä myös lainamiestenkin lusikat, joten on aivan mahdotonta ennustaa valmennuksen ajatuksia pelivuorojen jaosta.

Kenttäpelaajien osalta kotijoukkueen kokoonpanoon ei ole odotettavissa suuria muutoksia ja sairastupakin ammottaa tyhjyyttään. Vieraiden tarkempi kokoonpano selviää vasta päivän mittaan. Suuri kysymys kuuluu, saadaanko senttereitä ja pakkeja parsittua pelaavaan kuntoon vai haetaanko korvaajia jostain muualta?

Seuraa Heitä

Ville-Veikko Väkeväinen #17 | JHT

Puolustaja

Tämä puolustuksen työmyyrä on esittänyt hyviä, joskin hieman ailahtelevia otteita sarjan alkupeleissä. Puolustajien pistepörssiä lukemin 2+6=8 johtava pelaaja on yksi Peliittojen ikoneista. Jatkuuko pistetahti samanlaisena KeuPaa vastaan?

Antti Uitto #10 |

Puolustaja

Sport-ikoni tulee KeuPaan hakemaan pelituntumaa ja paikkaamaan keuruulaisten loukkaantumisten harventamaa puolustusta. Hallilta tihkuneiden tietojen mukaan mies on kuin varsa kevätlaitumella ja osoittanut todella energisiä otteita. Saako Uitto siirrettyä otteet peliin vai näkyykö pelaamattomuus miehen avauskamppailussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle