Peliitat ja Kiekko-Vantaa taistelevat tärkeistä pisteistä

MESTIS / Ennakko
Alkukaudesta kultakypärääkin kantanut Miika Roine teki tehokkaan paluun peliittapaitaan.
Kuva © Kiia Aha
Peliitat isännöi Kiekko-Vantaata keskiviikkona. Joukkueet ovat sarjataulukon keskikastissa tasapisteissä, joten joulukuun pimeyteen saadaan jo hieman panostakin.

Vierasjoukkue Kiekko-Vantaa lähtee uuteen viikkoon kasvojen pesu mielessään. Lauantaina Hermes kyykytti lohipaitoja Kokkolassa maalein 8-1, jonka myötä katkesi Kiekko-Vantaan kolmen ottelun voittoputki. Kiekko-Vantaan kompastuskivi onkin ollut epätasaisuus, vaikka joukkue onkin keikkunut hyvillä sijoituksilla runkosarjan alusta asti. 

Vieraspelaaminen on tuottanut ongelmia Kiekko-Vantaalle, sillä 11 vieraspelistä vain kahdesta on irronnut täydet pisteet. Kiekko-Vantaan viimeisin varsinaisen peliajan vierasvoitto onkin peräti kahden kuukauden takaa. 

"Me ei voida olla mitään muuta, kuin sitä mitä me ollaan"

Peliitat selvisi ehjin nahoin rankasta marraskuusta, jonka aikana joukkue pelasi seitsemästä pelistä vain yhden kotikaukalossa. Joulukuun otteluohjelma on suotuisampi Peliitoille, sillä seitsemästä pelistä viisi pelataan Heinolassa. 

 

Päävalmentaja Lauri Merikivellä on selkeät reseptit Kiekko-Vantaan kaatamiseen. Joukkueet ovat kohdanneet jo kolme kertaa, joten vastustajan juonet ovat tuttuja. 

− Meidän täytyy olla huolellisia kiekon kanssa, sillä Kiekko-Vantaa kääntää peliä nopeasti. Emme voi menetellä kiekkoja turhaan. Meidän täytyy tietenkin myös puolustaa sillä omalla tyylillämme, Merikivi toteaa. 

− Me ei voida olla mitään muuta, kuin sitä mitä me ollaan. 

Peliitat on ollut tilastojen valossa yllättävän heikko kotijoukkue. Kotiotteluita on ollut kuitenkin niin vähän, ettei todellista kotikuntoa pysty arvioimaan. 

Tuttu tehoketju Peliittojen kärkenä

Peliitat on päässyt yli pahimmasta loukkaantumissumasta, kun viikko sitten osumaa ottanut Eetu Sopanenkin hyppää takaisin kaukaloon. Liiga-apuja nähdään myös, kun alkukaudella kovia tehoja iskenyt kolmikko Kimi Koivisto-Miska Siikonen-Miika Roine edustaa jälleen Peliittojen vaarallisinta hyökkäyskalustoa. Aloittavasta maalivahdista ei ollut tietoa pelipäivää edeltävänä iltana. Sairastuvalla jatkaa yhä ainakin kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa. Joukkueen paras pistemies Roope Elimäki jatkaa Pelicansin mukana. 

Kiekko-Vantaan miehistöstä korvan taakse sopii laittaa Nico FrimanPanu Mieho sekä Aleksi Järvinen, jotka muodostavatkin K-Vantaan ehkäpä vaarallisimman hyökkäysketjun. Lauantaina kokoonpanosta sivussa olivat Janne ÖfverströmJanne Juutinen sekä Ville Heikkinen. Kokkolan reissu verotti pelaajistoa rankasti, kun Valtteri Parikka ja Teemu Mielonen jättivät pelin kesken, joten heidän pelaamisensa keskiviikkona on epävarmaa. 

Seuraa Heitä

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

Erinomaisen marraskuun pelannut Friman valittiin kuukauden tulokkaaksi. Pistetehtailu jatkunee joulukuun puolella.

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Viidessä pelissä kerätyt pisteet 3+7=10 kertovat kaiken. Vastustajan ei parane nukahtaa, kun Roine ja kumppanit ovat jäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle