Määrääkö lohi Heinolassakin?

MESTIS / Ennakko
Onko Miika Heikkilän ruuti kuivaa myös Kiekko-Vantaata vastaan?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Perjantainen syysilta sujuu Heinolassa Mestis-kiekon merkeissä, kun kotijoukkue Peliitat saa vieraakseen Kiekko-Vantaan. Vierasjoukkue on aloittanut kautensa erinomaisesti, eikä Peliittojen iltapuhteesta ole tulossa helpoin mahdollinen.

Vantaan lohipaidat ovat voittaneet molemmat ottelunsa selvin numeroin, ja etenkin hyökkäyspeli on vantaalaisilla luistanut: joukkue on viimeistellyt kahdessa ottelussa kaksitoista maalia. Onnistumisia on tullut kohtuullisen laajalla rintamalla, mutta silti tuttu joukkueen kapteeni Artem Iossafov on loistanut vantaalaisten kirkkaimpana tähtenä viimeistellen kahteen otteluun tehot 3+4. Iossafov johtaa Mestiksen pistepörssiä.

−Maalinteko on ollut positiivinen asia kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Suorien hyökkäysten päättämisessä on selvä kehitys viime kaudesta, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi omiensa otteita vantaalaisten verkkosivuilla.

Vantaalaisista katseita kerännee huomennakin Iossafovin ketjukaveri Tomi Tuomisto, joka on saalistanut kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa peräti seitsemän syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaan kokoonpanosta sivussa on pitkäaikaistoipilaana hyökkääjä Jesse Juntheikki.

Peliittojen tavoitteena ehjät 60 minuuttia

Peliittojen alkukausi on ollut ailahteleva. Kauden avauksessa vauhti hiipui kesken kolmannen erän, Kouvolassa vauhtia ei löytynyt missään vaiheessa, mutta sen sijaan keskiviikkona TUTOa vastaan joukkue taisteli 60 minuuttia täysillä. Peliittojen täytyy painaa koko ottelu alusta loppuun myös perjantaina, jos se mielii säästyä jäähyiltä ja Kiekko-Vantaan tehokkaalta ylivoimalta.

HPK:n Ville Järveläisen lähtö ei näkynyt millään tapaa Peliittojen esityksessä keskiviikkona. Maalintekijöitä löytyi juuri siltä osastolta, mistä tehoja on odotettukin, kun Kimi Koivisto, Miika Heikkilä ja Roope Elimäki kunnostautuivat maalinteossa.

Keskiviikkona hienon 5-1-voiton takuumiehenä oli myös maalivahti Heikki Tuomisto, joka torjui ottelussa peräti 27 laukausta. Peliesitysten perusteella Tuomiston voisi odottaa aloittavan myös Kiekko-Vantaata vastaan, mutta valmennusjohto luottaa Antti Rautiolaan. Aloittavasta maalivahdista ei siis ole vielä tietoa.

Loukkaantumisia ei ole tiedossa, joten Peliitat saa jalkeille terveen miehistön. Hyökkääjä Aatu Viljanen kärsii vielä kahden ottelun pelikieltoaan.

Seuraa Heitä

Jarmo Jokila #9 |

Laitahyökkääjä

Kiekko-Vantaan ykkösketjun kolmas lenkki Iossafovin ja Tuomiston lisäksi on tärkeä palanen lohipaitojen hyökkäyspelissä.

Kimi Koivisto #62 |

Laitahyökkääjä

Koivisto avasi maalihanat keskiviikkona TUTOa vastaan ja osui kahdesti. Jatkuuko pistetehtailu? Sitä Koivistolta odotetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle