Löytävätkö Vantaan lohet lääkkeet vieraspelaamiseen?

MESTIS / Ennakko
Onko Peliitoilla tänään aihetta juhlaan?
Kuva © Timo Savela
Lauantai-iltana Heinolassa kohtaavat Peliitat ja Kiekko-Vantaa. Peliitoilla on viime aikoina sujunut kotiluolassaan, joten kehnoja vierasnäyttöjä antaneen vantaalaisryhmän täytyy keksiä uusia temppuja mieliäkseen pisteille.

Illan vierasjoukkue Kiekko-Vantaa taisteli perjantaina tiukan pelin SaPKoa vastaan kotonaan. Lohipaidat onnistuivat jäähyjen täyteisen ottelun voittamaan lopulta 3-2-lukemin.

- Peräänkuulutettiin sitä, että oltaisiin jäähyttömiä tänään, mutta kyllähän ensimmäiset viisi jäähyä olivat täysin kurittomia ja hölmöjä. Niillä tehtiin oma pelaaminen vaikeaksi, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta perjantaisen SaPKo-ottelun jälkeen.

Peliitat puolestaan ei pelannut perjantaina vaan on saanut rauhassa valmistautua ja keskittyä kotiotteluun. Viime lauantaina heinolalaiset kaatoivat kotonaan JYP-Akatemian suvereenein 4-0-lukemin ja laittoivat keskiviikkona TUTOn vieraissa ahtaalle, mutta hävisivät lopulta jatkoajalla maalein 2-3.

Kotonaan Kiekko-Vantaa on tällä hetkellä eniten pisteitä kerännyt joukkue, mutta vieraissa voittoja ei ole kertynyt kuin kaksi jatkoajalla. Peliitat ei ole taas jäänyt neljässä viimeisessä kotipelissään pisteittä, joten jotain uusia jokereita täytyy lohipaitavalmentaja Kangasalustan hihastaan taikoa.

Peliitoilta on poissa Marko Rairama, joka jäi Turun reissulla yöksi sairaalaan loukattuaan itseään taklaustilanteessa. Roope Elimäki on myös poissa kokoonpanosta. Pelikuntoon tervehtynyttä Anssi Pesosta ei vielä nähdä maalinsuulla tositoimissa. Pelicansista lainalla ovat ainakin Tomi Pekkala sekä Niko Tuhkanen.

Kiekko-Vantaalta ovat poissa HIFK:ssa lainalla oleva Artem Iossafov ja Jokerien mukana oleva Oskari Manninen. Päävalmentaja Kangasalusta ei perjantaisen ottelun jälkeen ollut lainkaan harmissaan Iossafovin puuttumisesta. Valmentaja oli pikemminkin iloinen siitä, että helsinkiläisjoukkue on antanut hyökkääjälle mahdollisuuden kokeilla Liigaa.

- Jos joku ansaitsee mahdollisuuden niin se on Artem Iossafov. Olen valmentajana tässä nyt toista vuotta mukana ja noin pyytteetöntä työntekijää olen harvoin tavannut, hehkutti Kangasalusta hyökkääjää.

- Olen äärimmäisen kiitollinen, että HIFK uskalsi antaa tämän mahdollisuuden. Se oli hieno ele heiltä ja uskon, että Artemin pää on nyt avattu siellä ja nälkä kasvaa syödessä. Jos tähän tulee takaisin niin varmasti hänestä on meille vielä enemmän apua.

Seuraa Heitä

Henri Manninen #6 |

Laitahyökkääjä

Tekee kovasti hommia jäällä ja siinä ohessa syntyy tehojakin.

Matti Lamberg #39 |

Laitahyökkääjä

Nuori jokerilaina iski ensimmäisen Mestis-maalinsa eilen. Tänään lisää?

» Lähetä palautetta toimitukselle