Kumpi jatkaa voittojen tiellä Heinolassa?

MESTIS / Ennakko
Joona Voutilainen on ollut Peliittojen kantavampia voimia voittoputken aikana.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Perjantai-iltana Heinolassa pelataan Mestiksen keskikastin ottelu, jossa vastakkain kohtaavat kotijoukkue Peliitat ja vierasjoukkue Kiekko-Vantaa.

Peliitat lähtee illan otteluun kuuden pelin voittoputkessa. Edellinen voitto nähtiin keskiviikkona Lempäälässä, jossa Peliitat pelasivat kauden parhaimman vierasottelunsa.

Voittojen takuumiehenä ovat olleet Pelicansista lainalla oleva maalivahti Joona Voutilainen sekä joukkueen omista sopimuspelaajista Juuso Perttilä sekä Henri Fomin.

Peliittojen selkeä vahvuus on ollut viime aikoina erittäin tiivis puolustuspelaaminen, sekä tehokas erikoistilannepelaaminen. Vaikka joukkue on kärsinyt sairasteluista ja loukkaantumisista, niin silti joukkue on pystynyt kääntämään vaikeatkin pelit edukseen.

Edellisen kerran Peliitat on hävinnyt kotonaan lähes kuukausi sitten. Ottelu on kotijoukkueelle viimeinen ennen maajoukkuetaukoa, joten varmasti jokaisella pelaajalla löytyy nälkää jättää parhaimpansa kaukaloon illan ottelussa.

Kotijoukkueen kokoonpano pysyy illan otteluun pitkälti samana, mitä se on ollut viimeisissä otteluissa. Varmasti sivussa on hyökkääjä Aatu Viljanen, jonka kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen.

Pekka Niemimaa on ollut Vantaan näkyvimpiä hahmoja tällä kaudella.
Kuva © Timo Savela

Löytyykö Vantaalta ratkaisijoita?

Kiekko-Vantaa saapuu Heinolaan kolmen ottelun voittoputkessa. Keskiviikkona kotona kaatui Espoo United, vaikka ottelusta irtosikin voitto on joukkueen pelaamisessa muutamia kysymysmerkkejä.

Vantaalaisten isoin ongelma löytyy ratkasijoitten puutteesta, sillä lähes kaikki vantaalaisten maalit ovat syntyneet ykkösketjun toimesta. Muiden ketjujen hyökkääjillä on ollut aikamoiset apinat selässä.

Kiekko-Vantaan ykkösketjussa Niemimaan Pekan laidoilla viilettävät Julius Rantaeskola sekä Toni Leinonen ovat olleet, niin tasakentällisin kuin ylivoimalla pelottavan vaarallinen yhdistelmä.

Joukkueella on tällä hetkelle erittäin hyvä kilpailutilanne maalivahtien osalta. Keskiviikkona loistavan ottelun pelannut Aaro Peltonen on hyvinkin suurella todennäköisyydellä aloittavana maalivahtina perjantaina. Peltonen on hyvin tuurannut Jokereiden matkassa olevaa Jani Kauttoa.

Viime aikaisissa otteluissa kolmosketjun laidalla viilettävä Teemu Mielonen on ollut ykkösketjun lisäksi yksi positiivisimpia ilmestyksiä vantaalaisten pelaajistossa. Erittäin työteliäs ja taisteleva nuori soturi antaa kaikkensa jokaisessa vaihdossaan, on vakiinnuttanut paikkansa hienosti pelaavassa kokoonpanossa.

Seuraa Heitä

Valtteri Parikka #79 | Karlskoga

Puolustaja

Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava Parikka kohtaa vanhan seuransa. Keskiviikkona 1+2 tehopisteet iskenyt Parikka on ollut Peliittojen parhaimmistoa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Joona Harjama #29 |

Keskushyökkääjä

KalPasta Vantaalle siirtynyt on osoittautunut kovaksi pistemieheksi. Jatkuvatko hyvät otteet myös Heinolassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle