Murtaako JYP-Akatemia Peliittojen tiiviin alakerran?

MESTIS / Ennakko
Emil Larmi saa jälleen venyä kiekkojen tielle.
Kuva © Timo Savela
Mestiksen sarjakutonen Peliitat saa keskiviikkona vieraita Jyväskylästä, kun yhdeksättä paikkaa miehittävä JYP-Akatemia saapuu Heinolaan. Joukkueet iskevät yhteen ensimmäisen kerran tänä syksynä.

Sesongin sensaatiomaisella marssilla aloittanut Peliitat on kerännyt viidestä kotiottelusta kelvolliset yhdeksän pistettä. Edellisen kerran heinolalaisjoukkue on kuitenkin juhlinut voittoa kotiyleisönsä edessä 25. syyskuuta.

Jos kotipelit ovat viime aikoina olleet hankalia Peliitoille, niin samaa voi sanoa JYP-Akatemian keikkaotteluista - viidestä vierasmittelöstä se on kerännyt viisi pistettä häviten edelliset kaksi peliä.

Iskeekö Peliitat heti alussa?

Heinolalaisjoukkue oli viime viikonloppuna pitkällä vieraskiertueella. Perjantaina se kellisti RoKin Rovaniemellä, mutta lauantaina sarjakärki Hokki oli parempi kotikaukalossaan. Peliitat kuitenkin suoriutui viikonlopusta hyvin, ottaen huomioon avainpelaajien siirtymisen Liigaan Pelicansin sotisopaan.

Kimi Koivisto, Joonas Hurri ja Roni Rukajärvi jatkavat loukkaantumisista kärsivän lahtelaisjoukkueen mukana, Niko Tuhkanen sen sijaan luutii yhä Peliittojen alakerrassa. Tuhkasen lisäksi Peliittojen rosterissa nähdään keskiviikkona melko varmasti myös muutama muu vahvistus Pelicansista.

Kajaanissa fyysisesti esiintynyt ja kovasti taklauksia jaellut Peliitat aloitti pelin erittäin hyvin, sillä heinolalaisnippu paineisti ensierässä kovaa karvaten korkealta. Illan myötä joukkueen virta näytti kuitenkin tippuvan, sillä pääseminen Hokin hyökkäysalueelle aiheutti etenkin toisessa ja kolmannessa erässä harmaita hiuksia.

Peliittojen vahvuudet ovat olleet edelleen toimiva puolustuspelaaminen, sekä Mestiksen eliittiin puskeva maalivahti Emil Larmi. Hokkia vastaan Lauri Merikiven johtaman miehistön alivoimapelaaminen oli myös hyvällä tasolla.

JYP-Akatemia yrittää katkaista tappiokierteen

Vieraaksi saapuva jyväskyläläisjoukkue esiintyi Mestiksen jäillä edellisen kerran viime perjantaina. Tuolloin hurrikaanipaidat kiusasivat kärkikastiin kuuluvaa K-Vantaata erittäin miehekkäästi taipuen vasta jatkoilla.

Neljän ottelun tappioputken katkaisua yrittävä illan vierasjoukkue esitti vantaalaisten isäntänä muutamasta alakerran mokasta huolimatta erinomaista puolustuspeliä, ja Peliittojen tapaan myös JYP-Akatemian maalivahtitilanne on nostettava tapetille. Tiistaina JYP:n luukkua Liigassa avannut Veini Vehviläinen seisoi vantaalaisten laukausten edessä toisinaan päällään venyen huikeisiin torjuntoihin.

Peliittojen Larmi ja Vehviläinen ovat Mestiksen maalivahtipörssin kärjessä - Larmin torjuntaprosentti on 93,77 ja Vehviläisen 93,23. Syksyn valopilkun lisäksi JYP-Akatemian maalilla ovat torjuneet myös Dennis Saikkonen ja Markus Ruusu.

Akatemian syksyn pahe on liittynyt hyökkäämiseen. Syöttöpeli on tökkinyt toisinaan erittäin pahasti, jonka myötä hyökkäysten rakentelu on ollut tervanjuontia. Neljässä edellisessä tappio-ottelussa jyväskyläläiset ovat venyttäneet reppuja vain kolmesti.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Viikonloppuna ilman kärkimiehiäänkin rohkaisevia otteita esittänyt Peliitat lähtee iltaan ennakkosuosikkina. Kotijoukkue pitänee vieraat kurissa loistavan puolustamisen sekä hyvin toimivan maalivahtipelin ansiosta - kun tähän lisätään vielä JYP-Akatemian maalinteko-ongelmat, voidaan olettaa pisteiden jäävän Heinolaan. Ottelusta tulee oletettavasti varsin vähämaalinen.

Seuraa Heitä

Ilari Metsola #25 |

Puolustaja

Sairastuvalta palaava pakki tuo Peliittojen alakertaan aimoannoksen jämäkkyyttä. Alkukauden kahdeksassa ottelussa kolme syöttöpistettä saalistaneen puolustajan teholukema +7 on joukkueen paras.

Riku Tiainen #11 |

Laitahyökkääjä

Potentiaalinen pistelinko iski K-Vantaan reppuun uransa ensimmäisen rysän Mestiksessä. Saako Peliitat pidettyä näppärän oloisen hyökkääjän kurissa keskiviikkona?

» Lähetä palautetta toimitukselle