Karsintapeikkoa karistamassa

MESTIS / Ennakko
Neljässä edellisessä kamppailussa koetut tappiot vetävät heinolalaisten ilmeet mietteliääksi.
Kuva © Antti Varonen
Heinolan lauantai-illassa ei tule puuttumaan panosta, kun niukasti karsintaviivan yläpuolella majaileva Peliitat saa vieraakseen neljä pisteen päässä vaanivan JYP-Akatemian.

Sarjataulukon hännille jämähtäneet hurrikaaninutut lähtevät Heinolaan hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan Peliitoista. Eroa 10. sarjataulukossa majailevaan kotijoukkueeseen on kuitenkin kertynyt ainoastaan neljä pistettä. Yhden ottelun Akatemiaa enemmän pelanneet heinolalaiset ovat sen sijaan jääneet jo 10 pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Jyväskyläläisten vieraspelisaldo ei herätä suuria riemun kiljahduksia. Kauden 13 ensimmäisestä vieraspelistään ainoastaan kaksi voittoa napsinut hurrikaaniryhmä on onnistunut viimeistelemään vierasmatkoillaan vähiten osumia kotijoukkueen verkkoon. Akatemian edelliset ottelut ovat vaihdelleet vuorotellen voitokkaista otteista saamattomiin esityksiin. Keskiviikkona hurrikaaninutut nappasivat vakuuttavan 6-4-kotivoiton KooKoosta, mutta pirteää esitystä seurasi 0−2-tappio kotiluolassa Jokipoikia vastaan.

Peliitat lähtee lauantai-illan kamppailuun ennakkosuosikin viitta harteillaan. Kyseinen asuste ei ole kuitenkaan istunut heinolalaisille päälle kotihallissa, joten paineensietokyky saattaakin nousta ratkaisevaan asemaan illan koitoksessa. Myös Peliitttojen lähtökohdat illan otteluun eivät ole parhaat mahdolliset. Neljän ottelun tappioputkessa oleva joukkue onnistui nappaamaan edellisen voittonsa reilu kaksi viikkoa sitten. Keskiviikkona heinolalaiset saivat kokea SaPKon paremmakseen lukemin 4-2.

Peliittojen ja Akatemian kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Jyväskylässä tiukan kamppailun päätteeksi vierasjoukkueen voittoon jatkoajalla lukemin 3-4. Myös joukkueiden toinen keskinäinen välienselvittely päättyi heinolalaisten voitonjuhliin lukemin 4-0.

Peliitat on päästänyt alkukauden aikana eniten maaleja omaan verkkoonsa, mutta tästä huolimatta peräti 11 heinolalaisten ottelua on päättynyt varsinaisen peliajan jälkeen tasalukemiin. Vieraskaukaloissa maalinteon kanssa ongelmissa olleet jyväskyläläiset saavatkin tehdä täyden päivätyön, jotta pisteet matkaisivat Keski-Suomeen.

Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttuu viikonlopun Oulussa viettävä Sakari Manninen. Isäntien rivistöstä uupuvat myös puolustajat Aki Nurminen ja Jaakko Lehtonen. Akatemian kokoonpanoon ei ole odotettavissa suuria muutoksia perjantai-illan Jokipojat-kamppailun jäljiltä.

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

19-vuotias hyökkääjä tavoittelee paikkaa nuorten kisaryhmästä. Keskiviikkona paluun tosipeleihin tehnyt Leskinen onnistui heti ensimmäisessä ottelussa maalinteossa.

Henri Kanninen #45 |

Keskushyökkääjä

Armottomasti töitä kaukalossa tekevä Kanninen on Akatemian ainoa pelaaja, jonka tehotilasto on plussan puolella vieraspeleistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle