Tarjolla valoa pimeyteen

MESTIS / Ennakko
Antti Pennasella riittää pohdittavaa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Keskiviikkona Heinolassa kohtaa kaksi melko syvissä vesissä sukeltavaa joukkuetta, kun sarjajumbo Peliitat saa vieraakseen heikkovireisen Mikkelin Jukurit.

Kummankin joukkueen tammikuu on ollut synkkä. Peliitat tarpoo kuuden ottelun tappioputkessa, ja mikkeliläisilläkin on tältä vuodelta vain yksi voitto taskussaan. Nyt tarjolla olisi voiton myötä hieman valoa pimeään sydäntalveen.

Heinolalaisten otteet eivät ole olleet aivan niin surkeita, kun tulokset kertovat. Useat tappiot ovat tulleet vasta varsinaisen peliajan jälkeen jälkeen, ja nämä tiukat ottelut olisivat käännettävissä viimeistelyn hienosäädöllä. Myös loukkaantumiset ovat vaivanneet, sivussa on ollut muun muassa kultakypärä Jani Keinänen.

Jukureissa hallitsee tällä hetkellä melkoinen sekasorto. Vaikka Antti Pennasen alku Mikkelissä oli hyvä, eivät kaikki uuden päävalmentajan mukanaan tuomat palaset ole vielä loksahtaneet kodilleen. Kiekkoa saadaan melko hyvin hyökkäysalueelle, mutta sen toimittaminen verkkoon asti tuottaa ongelmia. Puolustuspäässäkin viikinkipaitojen otteet ovat melko ailahtelevia.

Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa kolmesti. Peliitat on pelannut paremmpin kuin koskaan Mestis-historiassa Jukureita vastaan, sillä pisteet ovat sen eduksi 6-3. Heinolalaisten viimeisin voittokin on juuri Mikkelistä vuoden ensimmäisestä ottelusta.

Isäntäjoukkueen Keinänen oli viime viikon loukkaantuneena, ja paluun ajankohta on epävarma. Mahdollisesti kokenut hyökkääjä olisi pelikunnossa tällä viikolla.

Maalivahti Juha Toivonen tekee ensiesiintymisensä tolppien välissä Jukurit-paidassa. Muuten joukkue jatkaa lähes samalla kokoonpanolla.

Seuraa Heitä

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Joukkueen kiekollinen johtaja on pelannut kelpo kauden Heinolassa. Tukee hyvin hyökkäyksiä ja kykenee tarvittaessa myös omiin ratkaisuihin.

Juha Toivonen # |

Maalivahti

Jo useita eri seuroja ja ulkomaitakin kiertänyt maalivahti tekee nyt debyyttinsä tositoimissa Jukurien riveissä. Joukkueella on kolme pätevää maalivahtia, ja nähtäväksi jää, kenelle annetaan suurin rooli kevään lähestyessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle