Palaako Peliitat voittojen tielle?

MESTIS / Ennakko
Johtaako peliittavalmentaja Lauri Merikivi joukkonsa kotivoittoon?
Kuva © Kiia Aha
Jokipoikien karavaani saapuu lauantaiksi Heinolaan ja Peliittojen kotiluolaan. Keskiviikkona kauden ensimmäisen tappionsa kokenut Peliitat pyrkii takaisin voittokantaan.

Jokipojat on ollut alkukauden pirteä yllätys, sillä sarjanousija on lauantain kierrokselle lähdettäessä sarjataulukossa viidentenä. Viimeisestä neljästä pelistään Jokipojat on voittanut kolme ja viimeisimpänä ärjyjen käsittelyssä kaatui LeKi perjantai-iltana.

Keskiviikkona Jokipojat oli kirimässä pisteille myös JYP-Akatemiaa vastaan, mutta hieno taistelu ei tuottanut tulosta. Jokipojat on siis osoittanut olevansa vaikea vastustaja, eikä Peliitoillakaan ole varaa aliarvioida vieraitaan. 

Jokipojissa pistetehtailu on ollut pääosin kärkiketjun vastuulla, joten maalinteko saattaa tuottaa ongelmia tarkasti puolustavaa peliittajoukkuetta vastaan. Tulivoimaa täytyy löytyä laajalta rintamalta, jotta Jokipojat voisi pyöritellä Peliitat nippuun. 

Peliittojen ongelmat hyökkäyspelissä

Peliitoillakaan maalinteko ei ole sujunut toivotulla tavalla. Pelicans-lainat Miika Roine ja Miska Siikonen veivät terävimmän kärjen peliittahyökkäyksestä siirtyessään takaisin sopimusseuraansa, eikä vastuunkantajia ole noussut esille tarpeeksi. Kimi Koivisto kantaa kultakypärää tehoin 3+4, mutta sen jälkeen on hiljaisempaa. Peliitat on käyttänyt harvat maalipaikkansa tehokkaasti, mutta päävalmentaja Lauri Merikivi ei ole ollut tyytyväinen joukkueen hyökkäyspelaamiseen. 

— Edellisessä pelissä meidän hyökkäyspeli jäi pahasti piippuun. Sitä me tulemme parantamaan kotipeliin, Merikivi totesi perjantain harjoitusten jälkeen. 

Suurella sydämellä kotikaukalossaan pelaava Peliitat ei kaadu taistelutta heinolalaisen yleisön edessä. Merikivi tietää, että kotiyleisön edessä ei voi jäädä lähtötelineisiin. 

— Jokipojat on pelannut energistä lätkää ja joukkueessa on erittäin hyviä pelaajia. Meidän pitää olla valmiina kamppailemaan ja luistelemaan heti pelin alusta. 

Avataanko ketsuppipulloja?

Molemmilla joukkueilla on ollut hieman vaikeuksia hyökkäyspelaamisessa, joten ottelusta voisi odottaa vähämaalista. Peliitat pääsee pelaamaan levänneenä, mutta Jokipojilla perjantain peli voi painaa jaloissa. Mikäli Jokipojat onnistuu palautumisessa eikä anna väsymyksellä etumatkaa Peliitoille, niin ottelu tulee varmasti olemaan tasainen vääntö. Nähtäväksi jää, saako kumpikaan joukkue avattua sitä kliseistä ketsuppipulloa. 

Peliittojen kokoonpanosta ovat yhä sivussa puolustaja Eetu Sopanen ja hyökkääjät Henri Ruotsalainen ja Jesse Peltonen. Syksyn sensaatiomaalivahti Emil Larmi aloittanee Peliittojen maalilla. Jokipoikien kokoonpano selviää tarkemmin vasta pelipäivän aamuna, mutta perjantaina pelannut Mikael Edelmann saattaa saada lepovuoron Samuli Jukurin kantaessa torjuntavastuuta. 

Seuraa Heitä

Janne Väyrynen #33 |

Laitahyökkääjä

Väyrynen on aloittanut kautensa todella vahvasti. Ei olisi suuri yllätys, jos pistesaldo 5+0 kasvaisi lauantaina.

Olli Julkunen #14 |

Laitahyökkääjä

Julkunen on tehnyt hirmutehoja Mestiksessä. Ensimmäinen peli Peliitoissa meni totutellessa, mutta lauantaina KooKoo-laina saattaa jo esitellä taitojaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle