Peliitat ja Hokki tavoittelemaan keskikastia

MESTIS / Ennakko
Peliittojen puolustuksella on petrattavaa Hokkia vastaan.
Kuva © Kiia Aha
Launtai-iltana Heinolassa kohtaavat sarjassa tasapisteissä sijoilla kahdeksan ja yhdeksän olevat Peliitat ja Hokki. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran reilu viikko sitten Kajaanissa, jolloin Peliitat haki kolme sarjapistettä mukaansa lukemin 3-6.

Kotijoukkue Peliitat lähtee otteluun allaan kaksi tappiota. Ennen tappioita heinolalaiset nappasivat komeat voitot Hokista ja Kouvolan KooKoosta, mutta orastava voittoputki katkesi rumaan 7-2-selkäsaunaan KeuPan vieraana.

Peliittojen hyökkäyspeli on nojannut vahvasti Michal Kristofin tehoihin, mutta keskiviikon tappio-ottelussa Jukureita vastaan myös Joona Monton sentteröimä kolmosketju onnistui pelinrakentelussa mallikkaasti.

Isännillä on eniten petrattavaa oman pään pelissä lauantain otteluun lähdettäessä. Edellisessä kahdessa ottelussa omissa on soinut peräti 13 kertaa. Erityisesti keskiviikon Jukurit-ottelussa puolustus oli suurissa vaikeuksissa.

Jatkoa nopealle toipumiselle?

Vierasjoukkue Hokki osoitti toipuneensa nopeasti keskiviikon 0-8-rökäletappiosta JYP-Akatemiaa vastaan, kun se onnistui perjantaina hakemaan Kiekko-Vantaan kotiluolasta kolme pistettä komealla 1-6-voitolla.

Ottelussa Hokki onnistui laajalla rintamalla niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin. Pisteille pääsikin peräti kymmenen eri pelaajaa. Myös alivoima oli timanttia, eivätkä kajaanilaiset joutuneet antautumaan vajaalla pelatessaan kertaakaan.

Suurin muutos otteluiden välillä tapahtui kajaanilaisten maalinsuulla, jossa KalPasta viikonlopuksi lainalle saapunut Samu Perhonen esiintyi eleettömän varmasti. Perhosen hyvä vire tarttui koko joukkueeseen, joka pelasi valmentaja Jari Laukkasen mukaan ensimmäisen ehjän 60-minuuttisensa pitkiin aikoihin.

Maalivahtini on linnani

Ottelun ratkaisun paikat piilevät maalivahtipelissä. Siinä missä Hokki näyttäisi Perhosen lainan myötä selättäneensä ainakin väliaikaisesti maalivahtiongelmansa, on Peliittojen veskariosasto kysymysmerkki.

Antti Rautiola yllätettiin edellisessä ottelussaan kuudesti ja Heikki Tuomisto seitsemästi, joten petrattavaa on molemmilla.

Hokki sai varmasti itseluottamusta perjantaisesta voitosta, mutta toisaalta kajaanilaisilla on allaan edellisillan ottelun lisäksi pitkä bussimatka. Peliitat pelasi viimeksi keskiviikkona, joten se on saanut hioa kuvioitaan rauhassa parin päivän ajan.

Seuraa Heitä

Joona Monto #91 |

Keskushyökkääjä

Ensimmäistä kauttaan miesten sarjoissa pelaavat hyökkääjä on summannut 12 otteluun tehot 5+5. Edellisessä Hokki-kohtaamisessa syntyivät tehot 1+1. Onko nuorukaisesta katkaisemaan Peliittojen orastava tappioputki?

Mikael Seppälä #5 | HV 71

Puolustaja

Vantaalla tehot 0+3 takonut KalPa-laina on nousemassa kovaa vauhtia Hokin puolustuksen johtajaksi. Heinolassa tarjolla on jälleen ratkaisijan roolia.

» Lähetä palautetta toimitukselle