Vahvavireinen Hermes testaa Peliittojen kotikunnon

MESTIS / Ennakko
Montako kertaa Peliitta-käsiä nostellaan perjantaina?
Kuva © Kiia Aha
Ensimmäisen kotivoittonsa viime lauantaina ottanut Heinolan Peliitat saa vastaansa kolmen ottelun voittoputkessa porskuttavan Kokkolan Hermeksen. Viime kaudella joukkueet pelasivat tasaisia vääntöjä.

Heinolan Peliitat sai vihdoin viime lauantaina korkattua voittotilinsä auki myös kotijäällä. Alkukauden tukossa olleen hyökkäyspelin palaset loksahtivat ottelussa K-Vantaata vastaan kohdalleen ja Peliitat onnistui maalinteossa neljästi, vantaalaisten jäätyä yhteen maaliin.

Voitto pudotti paineita joukkueen harteilta ja eritoten onnistumiset hyökkäyspäässä olivat tärkeitä. Pelicansista lainavahti Joona Voutilainen on ollut varma valinta punanuttujen maalille ja Voutilaisen hyvät torjunnat olivat avainasemassa lauantain ottelussakin. Voutilaisen torjuntaprosentti 93.33% oikeuttaa maalivahtipörssin kolmospaikalle.

Peliittojen hyökkäyspää vahvistui viime viikolla ainakin väliaikaisesti Pelicansin Sebastian Revolla. Todennäköisesti Repo tai joku muu lahtelaishyökkääjä vahvistaa joukkuetta perjantaina. Pelicansin A-nuorista Peliittojen vahvuuteen siirtynyt Eetu Elo on myös tuonut lisää vauhtia ja käsiä hyökkäyskalustoon. Viikko sitten Iisalmessa loukkaantuneen puolustaja Santeri Saaren potilastietoja ei ole päivitetty, joten Saaren pelikunto pysyy vielä arvoituksena.

Viikonlopun kahden ottelun vieraskiertueelle lähtevällä Hermeksellä on otteluun pieni henkinen yliote, sillä viime kauden tiukat kamppailut kääntyivät useammin kokkolalaisten hyväksi. Hermeksen kausi alkoi yhtä huonosti kuin Peliitoillakin, mutta kolmen peräkkäisen tappion jälkeen kurssi on noussut jyrkästi ylöspäin. Kuudesta viime ottelusta Hermes on hävinnyt vain yhden, joka sekin tuli sarjan kärkipään joukkue SaPKon kotikentällä.

Hermeksessä tehot ovat jakaantuneet laajalle rintamalle ja vähintään kuuden tehopisteen miehiä on joukkueessa peräti kahdeksan. Joukkueen sisäisen pistepörssin keulapaikkaa pitää Niklas Appelgren 6+3 tehopistein.

Heinolassa Hermestä odottaa arvaamaton kotijoukkue. Etenkin Peliittojen hyökkäyksen iskukyky on arvoitus. Oliko viime lauantain onnistumiset vain sattumaa vai aukesiko ketsuppitörppö?

Heinolalaisyleisössä heräämisen merkkejä?

Alkukauden yleisömäärät ovat olleet Heinolassa pettymys monen muun Mestis-paikkakunnan tavoin. Poikkeuksellisen kriittisenä tunnettua kotiyleisöä viime lauantain kauden ensimmäinen kotivoitto lämmitti. Joukkue lunasti viimein katsojien odotukset pystyen voiton lisäksi esittämään jäällä taklauksia, tahtoa ja taistelua.

Huolimatta alkukauden yleisökadosta, on joukkueeseen sitoutuneiden kannattajien määrä pysynyt samana. Jotain heinolalaisen jääkiekkokulttuurin kasvamisesta kertoo, että pienen kaupungin joukkue saa lauantaina Espooseen tuekseen bussilastillisen kannattajia, vaikka joukkue on vielä ennen viikonlopun otteluja sarjajumbona. Kannatustoimintaa ollaan Heinolassa saamassa muutoinkin jalkeille herättelemällä paikallinen vanha faniyhdistys henkiin.

Myös muiden heinolalaisten olisi aika herätä, sillä pienen kaupungin pieni joukkue kaipaa tuekseen nähtyä suurempaa yleisömäärää, joka maksamillaan lipputuloilla toisi seuralle niin sanotusti leivän pöytään. Mestis-joukkueet etenkin pienillä paikkakunnilla ovat riippuvaisia yleisömääristä, eikä toiminnan pyörittäminen vuodesta toiseen ole toiseksi korkeimmalla sarjatasolla todellakaan mikään itsestäänselvyys. Pelkillä sponsorirahoilla ei Heinolassakaan pitkälle pötkitä.

Seuraa Heitä

Eetu Elo #80 |

Laitahyökkääjä

Lahden Pelicansin A-nuorista Peliittojen vahvuuteen liittynyt Elo on pelannut kaksi ottelua tehoin 1+1. Jo viime kaudella Heinolassa nähty Elo tuo hyökkäyspäähän lisää yllätyksellisyyttä, vauhtia ja maalintekovoimaa.

Miika Franssila #17 | Sheffield

Puolustaja

Pisteet kauden yhdeksässä ottelussa 1+8 ja tehotilastossa lukema +9, onko kyseessä todella se sama Franssila, joka Heinolassa toissakaudella nähtiin? Kyllä. Luumäen Poikien kasvatti on ottanut urallaan Kokkolassa aimo askeleita eteenpäin ja noussut joukkueen ykköspakiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle