Hermes tekee paluun turmion temppeliin

MESTIS / Ennakko
Hermes Keski-Pohjanmaalaisen uhon voimin viikon kolmanteen vierasotteluun.
Hermeksen kolmen pelin vierasotteluviikko saa päätöksensä Heinolassa, josta kokkolalaisilla on vain synkkiä muistoja Hermeksen kunniakkaan Mestis-taipaleen katkettua keväällä 2006 juurikin Heinolan betonipalatsissa.

Eletään kevättä 2006. Mestis-karsintoihin yllättäen ajautuneen Kokkolan Hermeksen kohtalo on vaakalaudalla karsintasarjan päätöskierroksella. Heinolassa vastaan asettuu Suomi-sarjan mestaruuden ja Mestis-nousun jo varmistanut Heinolan Kiekko, joka on valmistautunut otteluun lähinnä juhlimalla mestaruutta edellisen viikonlopun.

Hermes tarvitsisi ottelusta voiton säilyttääkseen sarjapaikkansa. Kokkolalaiset johtivat ottelua 0-2 ja päätöserässä 2-3, mutta HeKi tuli vielä vajaa viisi minuuttia ennen loppua tasoihin ja 3-3 tulos tiesi Hermeksen lorun loppua Mestiksessä. Shokkiputoamisen aiheuttamasta järkytyksestä toipuminen vei kokkolalaisilta lähes 10 pitkää vuotta, kunnes joukkue pääsee viimein hakemaan jonkinlaista hyvitystä nöyryytykselleen. Vastustaja on edelleen sama. Vain nimi on eri HeKin otettua perinteikkään Peliittojen nimen käyttöönsä. Mestis-historiallisestikin merkittävän ottelun raportti on luettavissa oheisesta kainalojutusta.

Tällä kaudella joukkueet ovat ottaneet mittaa toisistaan kahdesti Kokkolassa. Molemmissa kohtaamisissa Hermes on ollut parempi. Molemmat ottelut ovat päättyneet 3-2 kotivoittoihin, joskin ensimmäinen vasta voittolaukausten jälkeen. Joonas Kuusela ja Denis Godla ovat pystyneet kumpikin vuorollaan torjumaan voittoisasti aiemmissa Peliitta-peleissä, joten kumman tahansa voi huolettaa heittää häkin suulle lauantaina.

Hermekselle kuluva viikko on rankka, sillä se sisältää peräti kolme vierasottelua. Edellisillan vierailu Mikkelin hullunmyllyssä painaa varmasti lyijynlailla pohkeissa, mutta toisaalta sarjanousijajoukkueella virtaa ja intoa piisaa rasituksesta huolimatta.

Hermeksen viikko alkoi keskiviikkona Rovaniemen reissulla. RoKia vastaan kokkolalaisten peli rullasi kuin mummon kissan lankapallo ja kolme pistettä lähti paluukyydillä Kokkolaan 2-5 voitolla.
Perjantaina Jukureita vastaan Hermes aloitti räväkästi johtaen ottelua vielä avauserän jälkeen 2-3. Mikkeliläisjuna oli kuitenkin vain myöhässä aikataulusta ja kun 60 minuuttia oli pelattu komeili Kalevankankaan hallin valotaululla tylyt 8-3 lukemat kotijoukkueen hyväksi.

Peliittojen tehot yhden kentän varassa

Peliitoilla alkaa puolestaan vieraspainotteinen otteluohjelma olla takanapäin ja joulukuussa joukkue saa pelata pääosin kotonaan. Keskiviikkona Peliitat sai Heinolaan vieraakseen KeuPan. Vauhdikas ja tasaväkinen vääntö kääntyi viime minuuteilla Peliitoille maalein 3-2.

Voiton avaimena heinolalaisilla oli jälleen maalivahti Emil Larmi, sekä Miska Siikosen johtama Pelicans-kentällinen, jonka laidalta löytyvät Miika Roine ja Kimi Koivisto. Kolmikko vastasi jokaisesta Peliittojen maalista keskiviikkona.
Peliitat kaipaa ratkaisijoita myös laajemmalta rintamalta. Etenkin pelien loppupuolella Siikosen kentän kuormitus alkaa näkyä, vaikka viime ottelussa kolmikko ratkaisumaalin onnistuikin iskemään.

Peliittojen pelissä olennaisin osa on kuitenkin tiivis puolustuspeli Larmin edessä. KeuPaa vastaan heinolalaiset malttoivat puolustaa kärsivällisesti ja tunnollisesti runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Keskiviikkona nähtyä taisteluhenkeä Peliitat tarvitsee lauantainakin kohdatessaan tärkeässä ottelussa nälkäisen sarjanousijan.

Joukkueen sairastuvalta kuuluu jo hyviä uutisia, sillä Ville-Veikko Eerola ja Joona Hiltunen ovat paranemaan päin, joskin pelikunnossa kaksikko tuskin on ennen ensi viikkoa. Jesse Peltonen ei ole tänään pelaavassa kokoonpanossa.

Heinolassa on odotettavissa taatusti mielenkiintoinen ja tasainen taistelu voitosta. Hermeksessä pelaa liuta aiemmin Peliitoissa pelanneita pelaajia, joka tuo oman latauksensa otteluun. Keskiviikkona Heinolassa oli katsojia paikalla yli 700 ja myös lauantaiksi odotetaan lehtereiden täyttyvän mukavasti, joten kaikki ennusmerkit povaavat upeaa kiekkoiltapäivää.

Seuraa Heitä

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Mestiksen Wayne Grezky. 8 ottelussa syntyneillä 6+10 tehoilla Roine on Peliittojen sisäisen pistepörssin kolmonen, eikä eroa joukkueen pörssikärkeen ole kuin yksi pinna. Seuraa Roineen syöttöjä ja pelinlukutaitoa hyökkäyspäässä. Tämän tasoiset taiturit ovat tämän päivän Mestiksessä harvassa.

Miika Franssila #17 | Sheffield

Puolustaja

Luumäen poika pakitteli viime kaudella Heinolassa. Hermeksessä Franssila on puhjennut kukkaansa. Tänä syksynä puolustajan pistesaldo on jo komeat 3+12. Franssila ratkaisi joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Kokkolassa tekemällä ratkaisevan maalin voittolaukauskilpailussa. Näyttöhaluja vanhan kotiyleisön edessä löytyy varmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle