Peliitat janoaa kolmea pistettä

MESTIS / Ennakko
Johdattaako Moses Mustonen joukkueensa voittoon?
Kuva © Erno Laisi
Heinolan Peliitat saa keskiviikkona vieraakseen HCK:n Keravalta. Molempien joukkueiden kausi on alkanut vaihtelevasti ja kummankin joukkueen saldona alkukaudesta on yksi voitto sekä yksi tappio.

Peliitat kärsi selkeän tappion kauden avausottelussaan Lempäälässä LeKiä vastaan. Sama tahti näytti jatkuvan myös ensimmäisessä kotiottelussa TUTOa vastaan, mutta joukkue löysi viimeisessä erässä taisteluvaihteen Joni Isomäen maalatessa heti erän alkuminuuteilla. Peliitat nousi Christian Silfverin maalilla ansaitusti tasoihin ja lopulta makoisaan jatkoaikavoittoon.

Samaa taisteluasennetta kaivataan nyt myös HCK:ta vastaan, sillä ennen runkosarjan alkua keravalaisia vastaan pelatuissa kolmessa harjoitusottelussa on kentältä poistunut voittajana HCK. Viimeisin koitos päättyi rumiin 0-6 lukemiin ja silloin maalin suulla seisoi HCK:n kolmosmaalivahti Jaakko Suomalainen.

Hikinen iltapuhde on nytkin heinolalaisille luvassa, mikäli HCK jatkaa Peliittoja vastaan samoja otteita kuin harjoitusotteluissa tai kotiottelussaan KooKoota vastaan. Kauden avanneessa pelissä HCK kaatoi upeasti kotonaan KooKoon pelaten nopeaa kiekollista peliä, halliten pelitapahtumia hienokseltaan lähes koko ajan.

Seuraava HCK:n ottelu vieraissa K-Vantaata vastaan oli aivan kuin eri planeetalta. Vain Aleksis Ahlqvistin huikeat torjunnat ja Tommi Laineen yritteliäisyys piti tuolloin HCK:n pelissä mukana, muun joukkueen alisuorittaessa pahasti. Maalivahtipeliin ei HCK tule nytkään kaatumaan, mutta kenttäpelaajien on palattava omalle tasolleen mikäli keravalaiset haluavat kasvattaa voittoputkeaan Peliittoja vastaan.

Kummankaan joukkueen pelaajistoon ole tullut merkittäviä lisäyksiä. Ainoa kysymysmerkki on HCK:n Tero Konttisen pelikunto. Konttinen oli terveydellisistä syistä johtuen sivussa K-Vantaa ottelusta ja hänen toipuminen keskiviikoksi on avoinna.

Seuraa Heitä

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

HIFK:n kasvatti pelasi viime kaudella Peliitoissa ja HCK:ssa. On tullut hakemaan peliaikaa ja vastuuta, teki viime pelissä kaksi maalia TUTOn verkkoon olleen joukkueensa avainpelaaja.

Tommi Laine # |

Keskushyökkääjä

HCK:n kenttäpelaajista tasaisimpia otteita molemmissa kauden otteluissa esittänyt laitahyökkääjä. Jaksaa sinnikkäästi taistella kiekosta, kuljettaa juonikkaasti ja laukoa tulisesti

» Lähetä palautetta toimitukselle