Peliitat ja HCK kohtaavat jälleen

MESTIS / Ennakko
Peliitat lähtee HCK:n kaatoon Joonas Alanteen johdolla.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Peliitat saavat keskiviikkona vastaansa runkosarjan kahdeksantena majailevan HCK:n. Heinolalaiset sen sijaan miehittävät runkosarjan toiseksi viimeistä sijaa. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun kaksi tappiota allaan, joten tappioputken katkaiseminen tuo pienen lisämausteen ottelulle.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kuusi kertaa. Harjoituspeleissä he kohtasivat neljä kertaa, kun taas Mestiksessä kaksikko on ottanut toisistaan mittaa kahteen otteeseen, joten joukkueet tuntevat toisensa hyvin.

Keravalaiset ovat olleet joukkueista huomattavasti vahvempi, sillä viisi ottelua kuudesta on päättynyt HCK:n voittoon. Ainoan voittonsa Peliitat ottivat 18.9. kotihallissaan, kun HCK joutui palaamaan kotiin 4-3-tappio niskassaan. Kaksikon edellinen ottelu päättyi kuitenkin keravalaisten tylyyn 5-0 kotivoittoon.

- Peliitat on todella tuttu vastustaja. Molemmat tiedetään miten toinen joukkue pelaa, HCK:n apuvalmentaja Joni Petrell kertoo joukkueen kotisivuilla.

Peliitoilla loukkaantumishuolia

Kotijoukkueella on ollut huolia loukkaantumisten kanssa. Varmuudella HCK-pelistä ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Ville Leskinen ja Aki Nurminen. Lisäksi Marko Rairamaa ei tämän viikon peleissä nähdä TUTOa vastaan tulleen tällin vuoksi. Pienemmistä kolhuista kärsii puolustaja Jaakko Lehtonen, keskushyökkääjät Topi Kettunen, Jukka Sompi ja Roope Elimäki. Näistä Kettunen on varmasti sivussa HCK-koitoksesta.

Ratkaisijoiden suhteen Peliitoilla on ongelmia loukkaantumisten rinnalla.

- Joonas Alannehan meillä paiskoo maaleja ja Henri Manninen sekä Joni Isomäkikin pystyvät tuottamaan. Meillä on kuitenkin liian vähän ratkaisijoita tällä hetkellä, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen pohtii.

Maalivahtien suhteen heinolalaisilla on positiivinen ongelma. Janne Juvonen saapuu Lahden Pelicansista lainalle ja pelannee tällä viikolla ainakin yhden ottelun. Myös huippuvireinen Antti Rautiola pelaa tällä viikolla. Lisäksi kuntoutunut Anssi Pesonen kaipaa pelejä vyölleen.

Keravalaisten peli on ollut hyvän alkukauden jälkeen hieman vaisua, sillä kuudesta pelistä joukkue on saalistanut ainoastaan viisi pistettä. Vaikka leijonapaitojen hyökkäyspelaaminen on ollut hyvällä tasolla ja maaleja on tullut, niin joukkueen alakerrassa on ollut aukkoja.

Maalivahti-osastokaan ei ole vakuuttanut viime aikoina. Hyviä otteita Keravalla esittänyt 18-vuotias Ville Husso on viime aikoina torjunut HIFK:n mukana, eikä helsinkiläisten muita maalivahteja ole Keravalle ainakaan vielä komennettu. HCK:n ykkösmaalivahti Aleksis Ahlqvist palaa maalille vasta marraskuun maajoukkuetauon jälkeen, joten torjuntavastuun keravalaismaalilla ovat jakaneet Jaakko Suomalainen ja Joonas Inkilä.

HCK:lta on varmuudella sivussa puolustaja Tero Konttinen, joka lähestyy pelikuntoa. Hänet saatetaan nähdä kaukalossa jo tällä viikolla. Keravalaisryhmä saa takaisin kokoonpanoonsa HIFK:ssa piipahtaneen Joel Lehtisen ja Niko Piiparisen.

Seuraa Heitä

Joel Lehtinen #21 |

Laitahyökkääjä

Joel Lehtinen on paukutellut alkukaudesta 13 ottelussa 6+6 ja tehnyt läpimurtonsa Mestis-eliittiin. Palkinnoksi hyvistä otteista 21-vuotias hyökkääjä kutsuttiin HIFK:hon pelaamaan pari peliä. Jatkaako Lehtinen tehoiluaan Mestiksessä?

Ville-Matti Koponen #7 |

Keskushyökkääjä

29-vuotiaalla sentterillä on vielä maalitili avaamatta, vaikka syöttöjä on kertynyt seitsemän kappaletta. Maalisarakkeeseen ensimmäinen merkintä HCK:ta vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle