Yhden yön viisaampana Lempäälässä

MESTIS / Ennakko
Pahitteeksi ei olisi, vaikka Lempäälässä nähtäisiin perjantaita enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
LeKin ja TUTOn välinen revanssiviikonloppu jatkuu lauantaina Lempäälässä. Perjantaina turkulaiset olivat selkeästi vieraitaan terävämmällä pelipäällä ja vei otteluparin ensi osan nimiinsä 4-2-voitolla. LeKin on parannettava pelaamistaan kaukalon molemmissa päissä, mikäli se aikoo pestä kasvonsa kotonaan.

TUTO kirjautti perjantaina neljännen perättäisen voittonsa, kun se kellisti Lempäälän LeKin 4-2-numeroin Kupittaalla. Revanssiviikonlopun ensimmäisessä ottelussa turkulaiset olivat selkeästi kaukalon hallitsevampi osapuoli, mikä näkyi lopulta tulostaulullakin.

TUTO on saanut hyökkääjien Aki Keinäsen ja Juuso Hongan paluun myötä neljä erittäin vahvaa kentällistä jäälle. Keinänen pääsikin pitkän tauon jälkeen maalin makuun ja Honka esitti useita näyttäviä yksilösuorituksia.

Kisaa sen sijaan vaivasi Turussa suoraviivaisuuden puute. Silloinkin kun lempääläläiset pääsivät TUTO-alueelle, ei kiekkoa ja pelaajia saatu yhtä aikaa Tommi Virtasen vartioimalle maalille. Kotijäällään LeKin täytyykin keksiä keinot, joilla TUTOn viime aikoina parannuksen kokenut oman maalin puolustus puretaan.

Vastaavasti LeKi-puolustajien täytyy pystyä luutimaan irtokiekot perjantaita paremmin Lauri Rämön maalin edestä. TUTO iski perjantaina irtokiekoista kaksi maalia ja sai luotua useita maalipaikkoja Kisa-puolustajien jäädessä jatkuvasti maalineduskamppailuissa toiseksi.

Vaikka otteluparin ensimmäistä osaa ei voida sanoa miksikään tunteiden vuoristoradaksi, nähtii jo perjantaina muutamia alkavia kahakoita niin TUTOn kuin LeKinkin maaleilla. TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen ennakoikin lehdistötilaisuudessa tämän lupaavan lämpenevää kiekkosäätä lauantaille:

- Meillä oli erien sisällä paljon tosi hyviä jaksoja, kun peli toimi hyvin. Tykätään kuitenkin leikkiä kiekon kanssa väärissä paikoissa ja kaivetaan siten verta nenästä. Tiettyjä taistelupareja on jo syntynyt, joten saadaan varmasti huomiseksikin mielenkiintoinen peli.

Kummankaan joukkueen kokoonpanossa tuskin nähdään muutoksia, joten lauantaina on pisteitä luvassa sille joukkueelle, joka pystyy nopeampaan tahtiin palautumaan edellisillan rasituksesta.

Seuraa Heitä

Lassi Mattila #33 |

Keskushyökkääjä

Mattila oli perjantaina Kupittaalla joukkueensa kantava voima. Missä tapahtuu, siellä Lassi, kiteyttää hyvin Kisan ottelunkulun.

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Vanhan ketjukaveri Aki Keinäsen paluu tuntuu tuoneen kultakypärälle kiekollista inspiraatiota. Pulliaisen kasvanut itsetunto ruokkii koko Keinänen- Pullianen-Hakulinen -kentällisen tehoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle