Sarjakärki saapuu Lempäälään

MESTIS / Ennakko
Hyytyykö TUTOn ja kultakypärä Hakulisen hymy keskiviikkona?
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Keskiviikkoiltana Lempäälässä kohtaavat sarjakärki TUTO ja taulukossa kuudenneksi valahtanut LeKi. Viime kotipelissä lempääläiset ottivat Sportilta takkiin 2-4, joten kotivoitto varmasti maistuisi taas isännille.

LeKi ja TUTO ovat tällä kaudella kohdanneet kerran aikaisemmin. Silloin LeKi otti maukkaan 4-1-vierasvoiton Kupittaalla. Keskiviikkoilta tarjoaa TUTOlle mahdollisuuden iskeä takaisin. 

Alkukauden vahvasti esiintynyt LeKi on joutunut luopumaan kärkipaikastaan ja pitää nyt kuudennetta paikkaa Jokipoikien hengittäessä niskaan. Viime viikonlopun vieraspeleistä lempääläisjengi onnistui kuitenkin nappaamaan yhden kolmen pisteen potin kaadettuaan Jokipojat Joensuussa lukemin 1-3. Tässä pelissä eteenkin maalivahti Zoltán Hetényi näytteli keskeistä roolia vahvoilla torjunnoillaan. Jos LeKin peli nousee keskiviikkona Joensuun vierasmatsin tasolle, voi turkulaisilla olla tiukat paikat.

Vieraaksi saapuva TUTO puolestaan kiiluu sarjakärjessä neljän pisteen etumatkalla sarjakakkosesta Sportista. Kolme viimeistä ottelua ovat päättyneet turkulaisten voittoon ja täyttä kolmea pistettä lähdetaan varmasti hakemaan myös Lempäälästä. Hieman huterin ottein kautensa aloittanutn maalivahti Tommi Virtanen on parantanut otteitaan huomattavasti ja on kovaa vauhtia nousemassa viime kauden tasolle. Joukkueen kultakypärä Anrei Hakulinen puolestaan takaa varmasti sen, että ruuhkaa LeKin maalille varmasti syntyy. 

Turkulaisilla ylivoiman hyödyntäminen on osoittautunut ongelmaksi. Etenkin viime perjantain kotipelissä KooKoota vastaan päävalmentaja Ismo Lehkonen arvosteli suorasanaisesti joukkueensa ylivoiman pyöritystä:

 - Meillä oli ylivoima ihan täyttä paskaa ja se on ihan valmentajan vika. Emme ole vielä kerenneet harjoittelemaan niitä kuviota käytännössä ollenkaan.

Lempäälään saapui keskiviikkona kaksi lainapelaajaa Ilveksestä. Hyökkääjä Antti Hölli ja puolustaja Atte Pentikäinen hakevat vauhtia LeKin riveistä ja esiintyvät todennäköisesti jo keskiviikon kokoonpanossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle