Pärjääkö LeKi ilman parhaita pistemiehiään?

MESTIS / Ennakko
LeKi tarvitsee tehoja muun muassa Patrik Laineelta.
Kuva © Timo Savela
TUTO matkaa perjantaina Lempäälään taistelemaan pisteistä maalinteossa kangertelevan kotijoukkueen kanssa. LeKin maalinteon vaikeuksiin ei ole odotettavissa helpostusta, sillä joukkueen parhaat pistemiehet vietiin viikon aikana uusiin maisemiin. TUTO taas on esiintynyt viime otteluissaan pirteästi.

LeKin toisiksi paras pistemies Henri Tuominen palasi alkuviikosta Kouvolaan, kun KooKoo solmi sentterin kanssa loppukauden kattavan sopimuksen. Torstai-iltana taas tuli tieto, että joukkueen paras pistemies Miikka Männikkö siirtyy itävaltalaiseen Graz 99ers-joukkueeseen.

Lempääläläisten puolustuspeli toimii kohtalaisesti, mutta Tuomisen ja Männikön tilalle on noustava uusia miehiä hyökkäyspäässä. Joukkueen kultakypäräksi nousee nyt Tappara-laina Toni Kallela, mutta pisteitä tarvitaan leveämmältä rintamalta. TUTOlle tuttu Ville-Vesa Vainiola on yksi pelaajista, joiden rooli nyt korostuu.

TUTO vienyt edellisiä kohtaamisia

Vaikka LeKi ei ole viime otteluissa kyennyt voittamaan, on joukkue kuitenkin hallinnut otteluita. Kiekko-Vantaalle kärsittyä tappiota edelsi jatkoaikatappio Kajaanin Hokille. Lauantaina Vantaallakin joukkue laukoi puolet enemmän kuin kotijoukkue, muttei kyennyt maalintekoon.

Vierasjoukkue TUTO taas on löytämässä hyvää virettä, kun turkulaiset kaatoivat keskiviikkona Jukurit lukemin 4−2. Ottelu oli TUTOlta pitkästä aikaa tasapainoinen esitys kotikentällä. Myös tehoja alkaa löytyä kapean ykkösrivin takaa, eikä joukkue ole viime otteluissa enää nojannut pelkästään Tuukka Pulliaisen ja Timo Pärssisen tehoihin.

− Oman pelin kautta meidän on lähdettävä haastamaan. Ratkaisijoita on löydyttävä, minkä lisäksi hyvän puolustuspelin ja joukkuepelaamisen avulla lähdemme taistelemaan, LeKi-käskijä Juha Juujärvi naulasi.

Pirteästi hyökkäävä TUTO kohtaa tiukasti puolustavan LeKin, joten odotettavissa on, että peli pyörii perjantaina pitkiäkin aikoja kotijoukkueen päädyssä.

TUTO on ollut joukkueiden edellisissä kohtaamisissa suhteellisen suvereeni. Molemmat tämän kauden keskinäiset ottelut ovat päättyneet turkulaisten kahden maalin voittoon. Eikä viime kaudella joukkueissa pelanneiden mielistä varmasti ole hävinnyt tammikuussa pelattu ottelu, jossa TUTO kuritti LeKiä vieraskaukalossa lukemin 1−10.

− Edelliset TUTO-ottelut ovat olleet numerollisesti tasaisia, mutta olemme olleet ottavana osapuolena vahvasti, Juujärvi kuvaili.

TUTO lähtee hyvien otteluiden jälkeen Lempäälään ehdottomana ennakkosuosikkina, mutta LeKillä on saumat taistella pisteistä. Maalinteon ja puolustuspelin lisäksi kuitenkin myös maalivahti Aaro Peltosen on selvittävä turkulaisten tykityksestä.

Seuraa Heitä

Teemu Vuorisalo #91 |

Puolustaja

Nuori puolustaja pelaa isoja minuutteja TUTOn takalinjoilla. Keskiviikkona kiitti vastuusta heittäytymällä kipeästi kiekon eteen ja tulittamalla hetkeä myöhemmin maalin.

Patrik Laine #29 | Columbus

Laitahyökkääjä

Huippulupaus palasi keskiviikkona loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon. Isoa roolia on tarjolla hyökkäyssuunnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle