Loppuuko TUTOn ailahtelu, kun selkä on seinää vasten?

MESTIS / Ennakko
TUTOn keskittyneen peli-ilmeen pitäisi kestää 60 minuuttia, mikäli joukkue haluaa vielä kauden jatkuvan Turussa.
Kuva © Tmo Savela
Vaikka TUTO voittikin edellisessä puolivälieräkamppailussa LeKin 5-3, ovat turkulaiset edelleen selkä seinää vasten. Sarja on nyt toisen kerran katkolla saukkopaidoille sarjan ollessa tilanteessa 3-2 LeKille. Keskiviikkona LeKi joutui pärjäämään ilman joukkuetta ensimmäisissä kohtaamisissa kantanutta Mika Norosta, joka oli Tapparan matkassa.

Edellisen ottelun ratkaisu

TUTO viimeisteli keskiviikkona tehokkaasti. Vaikka avauserä oli melko tasainen, komeili jo siinä vaiheessa taululla lukemat 3-0 kotijoukkueelle. Maalipaikoissa oli TUTOlla myös paljon onnea, sillä kiekot tuntuivat pomppivan maalinedustalla usein sinipaidoille.

Myöskään maalilla Norosta paikannut Dominik Hrachovina ei pystynyt ottamaan koppeja, jotka olisivat auttaneet LeKin sarjan kolmanteen vierasvoittoonsa. TUTOn Kaapo Kähkönen oli hyvä Turun kohtaamisessa, eikä voinut LeKin maaleille oikein mitään.

Illan ottelu – Kumpi löytää tasaisuuden?

TUTOn ketjuista Rasmus Kulmala-Hannu Kuru-Jere Laine oli keskiviikkona paras. Laine keikutti LeKin venettä iskemällä taululle tehot 2+1. Ketjun otteet näyttivät huomattavasti rennommilta kuin esimerkiksi tuloksellisesti suuremmassa painetilassa pelaava Aki Keinäsen, Tuukka Pulliaisen ja Timo Pärssisen kenttä.

TUTOn taso on ailahdellut pitkin kautta niin isommassa mittakaavassa kuin ottelujen sisälläkin. Keskiviikkona TUTO oli tehokas ja tarkka ensimmäisessä erässä, mutta 3-0-tilanteessa ote löystyi. LeKin vahvojen, nopeiden hyökkäysten kanssa turkulaisten on oltava alati heräillä, eikä nukahduksia yksinkertaisesti saa tulla.

LeKinkään peli ei pysynyt keskiviikkona kasassa koko ottelua, vaan vierasjoukkueenkin taso heilahteli ajoittain, minkä myönsi ottelun jälkeen päävalmentaja Juha Juujärvikin.

– Tänään emme pystyneet riittävän laadukkaaseen 60-minuutin esitykseen, mitä TUTOn voittaminen olisi tarvinnut, Juujärvi harmitteli.

Huomionarvoista

Norosen suuriin saappaisiin hypännyt Hrachovina ei ollut ottelussa huono, vaikka kenties kaksi TUTOn maaleista hiukan helpohkosti lipsahtivatkin sisään. Toki monessa tilanteessa LeKi pelasi oman maalin edessä pehmeästi, ja TUTOn pelaajat pääsivät usein irtokiekkoihin.

Lempäälän edellisessä kohtaamisessa tehot 2+2 takonut Roope Ranta jäi keskiviikkona näkymättömäksi. Tomi Tuomisto taas pelasi vahvasti ja naputti yhden maalin ja yhden syötön.

Joukkueiden aiempien kohtaamisien kaava on ollut, että TUTO tulittaa, LeKi puolustaa tiukasti ja iskee tehokkaasti omista paikoistaan. Keskiviikkona oli ensimmäinen kerta näissä pudotuspeleissä, kun TUTO-vahdilla oli enemmän torjuntoja.

On mielenkiintoista nähdä, aikooko LeKi pelata jälleen erittäin tiukan puolustamisen ja nopeiden, suoraviivaisten hyökkäysten kautta, vai uskaltavatko lempääläläiset pitää kiekkoa aiempaa enemmän.

Seuraa Heitä

Jere Laine #91 |

Laitahyökkääjä

Oli ottelun tehokkain pelaaja keskiviikkona. Pystyykö pitämään tasonsa myös Lempäälässä?

Roope Ranta #21 | TUTO

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä oli liekeissä joukkueiden kohdatessa viimeksi Lempäälässä. LeKi tarvitsisi kovavireistä Rantaa jälleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle