LeKi ja TUTO esittelevät uusia hankintojaan - torjuuko Liigan sensaatiovahti LeKin maalinsuulla?

MESTIS / Ennakko
Nähdäänkö LeKi-maalilla jälleen lempääläläisille jo ennestään tuttu kasvo?
Kuva © Timo Savela
Helmikuun maajoukkuetauko on vietetty ja luvassa on runkosarjan viimeinen rutistus. Lempäälässä iskevät yhteen LeKi ja TUTO, jotka tekivät tauon aikana suuria muutoksia kokoonpanojensa suhteen.

Kotijoukkueella liikehdintää molempiin suuntiin - huippuhankinta ei vielä kokoonpanossa

LeKi koki kovan menetyksen siirtorajan kynnyksellä, kun valtaosan kaudesta joukkueen mukana ollut maailmanmestaripuolustaja Pasi Puistola pakkasi tavaransa ja suuntasi Lahteen.

LeKin toimistolla oltiin kuitenkin hereillä ja loppukaudeksi uusina niminä saukkopaitaan liittyvät kokenut veräjänvartija Mika Noronen sekä rullakiekon MM-kisojen pistepörssin voittaja Jimi Palanto. Myös pirteästi tällä kaudella esiintyneet Jani Leino ja Jaakko Kerisalmi pelaavat loppukauden LeKi-paidassa. 

Totutusti LeKi saa käyttöönsä myös Liiga-apuja. Puolustusta vahvistanevat Tapparan nuoret Atte Mäkinen ja Jere Rouhiainen. Maalinsuulla sen sijaan saatetaan nähdä yllättäväkin uus-vanha -tuttavuus, sillä Dominik Hrachovinan pelaaminen ottelussa ei ole lainkaan poissuljettua. Hankinnoista Noronen on varmuudella poissa illan kokoonpanosta, myös Sami Laakso ja Kerisalmi joutuvat jättämään kamppailun väliin. 

TUTO vahvoin satsauksin loppukautta kohti

Suurimman muutoksen turkulaiset kokivat jo helmikuun alussa, kun Ismo Lehkosen paikan penkin takana otti TPS:sta tuttu Miika Elomo. Elomo on toiminut pääkäskijänä vasta kolmessa ottelussa, mutta yhdessäkään TUTO ei ole jäänyt pisteittä. 

Pelaajistoon liittyivät mukaan yhteenlaskettuna lähes 1000-ottelun liigakokemuksella varustetut Teemu Elomo sekä kauden 2009-2010 Liigan puolustajien maalipörssin voittanut Markus Seikola. Myös Ruotsista saapunut Oskari Lehtinen sekä Lahdesta Tampereen kautta Turkuun päätynyt Niko Tuhkanen vahvistavat joukkueen rivejä loppukauden ajan.

Liikehdintää tapahtui myös ulospäin, kun nousujohteisesti pelannut Joona Monto lähti HPK:n riveihin ja 18:sta ottelussa tällä kaudella TUTO-maalia vartioinut Petteri Similä lainattiin loppukaudeksi KalPaan.

TUTO dominoinut keskinäisiä - ainakin pisteiden valossa

Keskiviikkoillan kamppailu on joukkueiden kuudes keskinäinen. Kaikki viisi aikaisempaa ovat päättyneet turkulaisten juhliin. LeKin ainoa piste TUTOa vastaan on niinkin kaukaa kuin syyskuulta, jolloin nykyisin Bluesin riveissä viilettävä Iikka Kangasniemi ratkaisi jatkoaikamaalilleen voiton kotijoukkue TUTOn hyväksi.

Viidestä ottelusta neljä on kuitenkin päättynyt ainoastaan maalin erolla, joten pelillisesti TUTO ei kuitenkaan ole niin hirveästi ollut edellä. Kotijoukkue LeKi on vain kolme pistettä kymmenentenä olevaa JYP-Akatemiaa jäljessä, joten pisteet tulisivat lempääläläisille todellakin tarpeeseen karsintapaikkaa karistettaessa.

 

 

Seuraa Heitä

Jimi Palanto #19 |

Hyökkääjä

Tappara-kasvatti on todella taitava hyökkääjä, joka on tähän mennessä tehnyt itselleen nimeä lähinnä rullakiekkopiireissä. Kierrellyt Ranskassa ja Suomi-Sarjassa. Miten sopeutuu Mestikseen?

Miikka Tuomainen # |

Laitahyökkääjä

Isokokoinen (191cm/102kg) hyökkääjä on hätyytellyt läpimurtoa jo liigassakin. Kokoonsa nähden ei ole tarpeeksi röyhkeä ja loukkaantumiset ovat jarruttaneet kehitystä. Tyytyykö nykyiseen rooliinsa vai löytääkö jostain vielä kipinän?

» Lähetä palautetta toimitukselle