Saukot kohtaavat pässit Lempäälässä

MESTIS / Ennakko
LeKin alkukausi vetää Juujärven mietteliääksi.
Kuva © Timo Savela
Koko sarjan jaetulle jumbosijalle valahtanut LeKi isännöi huomattavasti pirteämmin pelannuta SaPKoa Lempäälän perjantai-illassa.

LeKin alkukausi on ollut odotuksiin nähden todella murheellinen. Isoin satsauksin kauteen lähtenyt joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä, tasapisteissä sarjanousija RoKin kanssa. LeKi on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan vain kaksi. Vierasvoittotili on saukkopaidoilla avaamatta kokonaan.

SaPKolla sen sijaan menee varsin hyvin. Joukkue on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkueella on vain yksi tappio, sekin vasta voittolaukauskilpailun jälkeen.

SaPKon edellinen vieraspeli KeuPaa vastaan oli likimain täydellinen suoritus, sillä sekä hyökkäys että puolustus toimivat pelitavan suhteen erinomaisesti. Vaikka KeuPa oli ottelussa niskan päällä, SaPKolla ei silti ollut hätäpäivää.

Lempäälässä sankarin viitta tarjolla

Viime kotiottelussaan LeKi pelasi kauden parhaan ottelunsa tyrmäten JYP-Akatemian peräti lukemin 6-1. Joukkueen tulosvastuu on levännyt hyvin pitkälle Henri Tuomisen ja hänen ketjunsa varassa. LeKi kaipaa kipeästi laajuutta ratkaisijarintamalle. Muun muassa Anton Levtchin ja Ville Meskasen on noustava esiin.

SaPKon tilanne sen sijaan on parempi. Kultakypärä Janne Kumpulainen keikkuu koko Mestiksen pistepörssin kärkisijoilla, ja muutenkin pässipaidat ovat löytäneet miehistöstään tukipilareita jokapäiväiseen tekemiseen. 

Maalivahtipeli Savonlinnassa sen sijaan huolettaa hieman. Vaikka sekä Olli Kälkäjä että Antti Leskinen ovat pelanneet hyviä otteluita, eivät he ole saaneet onnistumisia peräkkäisissä otteluissa. Jatkuvuutta maalin suulle siis kaivataan SaPKo-leirissä.

LeKissä jälleen pelaajaliikennettä

Lempäälän jäähallin ovet viuhuvat jälleen, kun Miikka Männikkö suuntasi länsirannikolle liigajoukkue Sportin apuun. Pienikokoinen hyökkääjä ehti pikavisiittinsä aikana tuoda oman lisänsä saukkopaitojen hyökkäyspeliin.

Uusi pieni suuri mies on kuitenkin jo astelemassa areenalle, kun Liigastakin tuttu Antti Kangasniemi saapuu eteläiselle Pirkanmaalle.

SaPKo lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina paremman alkukautensa ansioista, mutta LeKin joukkueessa on niin paljon ulosmittaamatonta potentiaalia, että sen puhjetessa kukkaan mikä tahansa Mestis-joukkue voi olla helisemässä. Kukoistuksen aika saattaa olla jo perjantaina.

Seuraa Heitä

Anton Levtchi #76 | Tappara

Laitahyökkääjä

Tapparan junioripelaaja on saanut LeKissä alkukaudella ison roolin. Vastuuta on tullut niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin. Osuuko tämä artistipelaaja SaPKoa vastaan ensimmäistä kertaa maalipuiden väliin?

Kai Lehtinen #29 | Espoo United

Puolustaja

Lehtinen on vajonnut harmaaseen massaan, vaikkei miehen pelaamisessa olekaan suuria puutteita. Teemu Suhosen lähtö heijastuu hyökkäystehoihin. Täyttääkö Lehtinen perjantaina kiekollisen puolustajan roolinsa?

» Lähetä palautetta toimitukselle