SaPKo koettaa tuttua temppua

MESTIS / Ennakko
Perjantaina SaPKo hävisi päävalmentaja Janne Sinkkosen mukaan kamppailupelaamisen 100-0. Lauantaina Lempäälässä se kaipaa tällaisia otteita.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
LeKi ja SaPKo pelaavat molemmat toisen pelinsä peräkkäisinä päivinä, kun ne iskevät yhteen Lempäälän lauantai-illassa. Viikonloppu alkoi joukkueilta täysin päinvastaisissa tunnelmissa.

Sarjaysi LeKin viikonloppu alkoi riemukkaissa tunnelmissa, kun se nappasi yllättävän voiton jatkoajan jälkeen sarjakakkoseksi valahtaneesta Vaasan Sportista. SaPKo puolestaan otti Turussa TUTOlta 7-2 kuokkaan todellisen ryöpytyksen jälkeen.

LeKin ei kuitenkaan kannata lähteä otteluun napit auki, sillä marraskuun alussa pelattuna revanssiviikonloppuna SaPKo oli täsmälleen vastaavassa tilanteessa. Ensin se kävi Kajaanissa häviämässä Hokille numeroin 7-1, mutta oli vajaan vuorokauden päästä kaukalossa kuin uusi joukkue ja nappasi komean 3-2-kotivoiton.

Joukkueet kohtasivat jo aivan kauden alussa ensimmäistä kertaa, ja tällöin SaPKo oli kotiareenallaan vahvempi 3-2-numeroin, vaikka LeKi tekikin väkevän loppukirin. Kolmen pisteen voitolla SaPKo hiipisi sarjataulukossa vain kahden pisteen päähän lempääläisistä.

Perjantaina yksi LeKin voiton avaimista oli vahva avauserä, sillä se marssi 0-2-vierasjohtoon Vaasassa ensimmäisen erän toisella puoliskolla. SaPKo puolestaan piti TUTOn nollilla ensimmäisessä erässä, mutta kahdessa seuraavassa omiin livahti peräti seitsemän kiekkoa.

Lauantainakin pelin sisällä tapahtuva aaltoilu saattaa olla todella rajua ja yllättävää, kuten myös joukkueiden kauden ensimmäisessä keskinäisessä.

LeKi pääsee otteluun kaikin tavoin hyvistä lähtökohdista, sillä joukkueen sairaslistakin ammottaa tyhjyyttään. SaPKonkin sairaslista, joka oli välillä jo pikkulapsen joululahjatoivelistan pituinen, on alkanut pikku hiljaa tyhjentyä. Poissa on kuitenkin edelleen hyökkääjäkvartetti Ville Eskelinen, Eetu-Ville Arkiomaa, Jaakko Heiskanen ja Mikä Mörsky sekä puolustaja Jori Pakkanen.

Miesten jättämä aukko täytettiin kuitenkin väkevillä miehillä, sillä yhteistyöseura HPK lähetti viikonlopun peleihin SaPKon avuksi Ville Järveläisen, Robert Leinon ja Jaakko Turtiaisen muodostaman kolmikon, joka varmasti otettaisiin riemusta kiljuen vastaan mihin tahansa Mestis-joukkueeseen. 

Kolmikosta varsinkin Järveläinen oli kauden ensimmäisellä SaPKo-visiitillään maaginen, ja vain muutaman pelin joukkueessa pelannut väkkärä on joukkueen sisäisessä pistepörssissä peräti viidentenä.

 

Seuraa Heitä

Antti Hildén #9 |

Laitahyökkääjä

Ollut viime aikoina tehokkaalla pelipäällä ja esimerkiksi perjantaina alusti Jarmo Jokilan jatkoaikamaalin. Jatkaako lentoaan?

Teemu Suhonen #4 |

Puolustaja

Pelaa Järveläisen kanssa samassa ketjussa ja edellisellä Järveläisen vierailulla kaksikko oli välillä täysin pitelemätön. Perjantaina ei vielä tehoja Suhoselle, mutta monipuolista pikakiituria kannattaa pitää jatkuvasti silmällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle