LeKi saa vieraita pohjoisesta

MESTIS / Ennakko
Jatkaako Jonatan Tanus maalivirettään RoKia vastaan?
Kuva © Timo Savela
Tahmeasti kautensa avannut LeKi kohtaa Lempäälän jäähallin lauantai-illassa pirteästi kautensa aloittaneen RoKin. RoKi saalisti eilen komean 3-5-vierasvoiton TUTOn vieraana, kun taas LeKi koki karvaan 4-5 -tappion voittolaukauskilpailun jälkeen Peliittoja vastaan.

LeKin alkukausi on ollut odotuksiin nähden pettymys. Kolmen pelatun ottelun jälkeen pistesarakkeeseen on kertynyt ainoastaan kaksi pistettä ja maaliero on kuusi maalia pakkasen puolella. LeKi on päästänyt näissä kolmessa ottelussa peräti 14 maalia.

Eilisessä Peliitat-ottelussa LeKi siirtyi kolmannen erän alussa jo 1-3-vierasjohtoon, mutta neljä minuuttia ennen loppua lukemat olivat 4-3 kotijoukkue Peliittojen hyväksi.

Alkukauden valopilkku Jonatan Tanus toi LeKin vielä tasoihin viimeisellä sekunnilla, mutta voittolaukauskilpailuun asti venyneen ottelun Peliitoille ratkaisi Pelicansissakin viisi ottelua tällä kaudella tililleen merkkauttanut Sebastian Repo.

Sarjanousija RoKin alkukausi on sen sijaan sujunut odotettua paremmin. Kolmen ottelun jälkeen pisteitä on kasassa viisi ja maalierokin on mukavasti pari maalia plussan puolella.

Rovaniemeläisten paremmuuden ovat saaneet tällä kaudella kokea jo toinen sarjanousija Hermes sekä eilen Turun Kupittaalla 3-5 numeroin kaatunut TUTO. Ainoan tappionsa RoKi koki kotiottelussaan, jossa vastassa oli viime kauden pronssimitalisti Hokki.

Keksiikö Juujärvi lääkkeet LeKin puolustuksen tilkitsemiseksi?

14 päästettyä maalia kolmessa ottelussa kertoo karua kieltä LeKin alkukauden akilleen kantapäästä. Maalivahteja on turha syyttää tappioista, mutta myös Dominic Hrachovinan ja Henri Kiviahon tulisi parantaa otteitaan, jotta LeKin kelkka saataisiin käännettyä.

Kokonaisuudessaan puolustuspelaamisen ja etenkin viisikkopuolustamisen on parannuttava, jotta saukkopaidat merkkauttaisivat tänään kauden ensimmäisen voittonsa tililleen kotiluolassaan.

RoKin alkukauden ehdoton onnistuja löytyy joukkueen maalin suulta. Saipan A-junioreista saapunut Paavo Hölsä on vakuuttanut Mestis-yleisön kolmessa pelaamassaan ottelussa. Eilen TUTOa vastaan Hölsä merkkautti tililleen 42 torjuntaa ja oli yksi voiton takuumiehistä.

Puolustuspeli RoKilla on toiminut kohtalaisesti joukkueen päästäessä kolmeen otteluun yhdeksän maalia.

Hyökkäyspeli on ollut tehokasta. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä olevat Henri Fomin sekä Harri Pälve tulevat varmasti pitämään huolen siitä, että LeKi ei tule lauantainakaan pääsemään helpolla puolustuspelissään.

Myös vastikään joukkueeseen liittynyt Ismo Nikkinen avasi maalitilinsä eilen ensimmäisessä ottelussaan RoKi-paidassa.

Seuraa Heitä

Jonatan Tanus #20 |

Laitahyökkääjä

Kolmeen peliin kolme maalia ja yhden syötön kirjauttanut Tanus on ollut joukkueen harvoja valopilkkuja. Pienikokoiselta hyökkääjältä odotetaan tehoja myös Lempäälän lauantai-illassa.

Paavo Hölsä # | Slavia Praha

Maalivahti

Nuori maalivahti on aloittanut ensimmäisen Mestis-kautensa loisteliaasti. Eilisessä ottelussa RoKin puolustus pystyi pitämään TUTOn pois vaarallisimmilta maalipaikoilta ja 42 torjuntaa ottelussa merkkauttanut Hölsä otti kaiken kiinni, mitä oli kiinniotettavissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle