Takavuosien karsintakumppanit kohtaavat Lempäälässä

MESTIS / Ennakko
Onko Michal Kristofin ruuti kuivaa Lempäälässä?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@peliitat.fi
Tämän vuoden toinen hämäläisjoukkueiden paikalliskamppailu pelataan Lempäälässä. Kumpi joukkueista onnistuu katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa?

Peliitat matkustaa Lempäälään ensimmäistä kertaa tämän vuoden runkosarjan aikana. Joukkueet ovat kautta aikojen pelanneet melko tasaisia otteluita, joissa on pääsääntöisesti keskitytty pelaamiseen, eikä esimerkiksi nyrkkinujakointiin.

Vierasjoukkue Heinolan Peliitat kävi TUTO:n vieraana keskiviikkona. Tuomisina ottelusta oli tappio sekä puolustaja Jaakko Lehtosen pelikielto. Ottelun ehkä positiivisinta antia oli joukkueen peli-ilme ja yritteliäisyys, jotka toki jäivät muutaman ison virheen varjoon.

Peliittojen kompastuskivenä on tällä kaudella ollut epätasaisuus, joka näkyy erityisesti maalivahti- ja puolustuspelissä. Joukkueelle on tehty 14 pelissä jo 55 maalia, ja tämä ei voi olla näkymättä sarjasijoituksessa.

Keskiviikon koitoksessa oli maalinteossa tuuriakin mukana, mutta omat virheet antoivat TUTOlle erinomaisia maalipaikkoja, joita Tuukka Pulliaisen kaltaiset taiturit eivät jätä käyttämättä.

Perjantain kotijoukkue on pelannut ottelunsa lähes samaan tapaan kuin Peliitat. Joukkue on saalistanut 15 pelissä 16 pistettä ja vaikka maaleja ei olekaan omiin tehty yhtä paljon kuin illan vastustajalle, on sarjasijoitus vain pykälän verran korkeampi.

Lempääläläisten verkkoon ei ole kauden aikana tehty yhtä paljon maaleja kuin Peliittojen, mutta vastaavasti myös joukkueen oma maalien tekeminen on tökkinyt välillä pahasti.

LeKin paras pistemies Miikka Männikkö (2+11) on pistepörssissä sijalla 23. Männikön kenttä on ollut Kisan syömähammas, sillä samassa ketjussa useasti pelanneet Sami Holappa (5+3) löytyy pistepörssin sijalta 50 ja Henri Tuominen (4+4) sijalta 52.

Peliittojen kokoonpano tulee muuttuman keskiviikon pelistä jonkin verran. Jaakko Lehtonen kärsii kahden ottelun pelikieltoaan, ja Miika Heikkilä on lainattu Lahden Pelicansiin paikkaamaan loukkaantumisia. Heikkilä pelaa Lahdessa siis toistaiseksi.

LeKin kokoonpano selviää vasta pelipäivän aamuna. Maalilla aloittanee Dominik Hrachovina.

Seuraa Heitä

Michal Krištof #13 | Brno

Keskushyökkääjä

Illasta toiseen todella upeita syöttöjä jakeleva, itsekin maalintekoon kykenevä hyökkääjä on Peliittojen syömähammas. Miten syötöt kulkevat, kun aisapari Miika Heikkilä on visiitillä Liigassa?

Sami Holappa #10 | Kalix

Laitahyökkääjä

Ex-Peliitta on kotiutunut hyvin Lempäälään täksi kaudeksi. Antaako tuttu vastustaja lisäpotkua LeKin toiseksi parhaalle pistemiehelle?

» Lähetä palautetta toimitukselle