Jäähyherkkyys esillä LeKin ja Peliittojen viikonlopun mittelöissä

MESTIS / Ennakko
Arttu Heikkisessä ilmentyy LeKin ja Peliittojen viikonlopun koko kuva − tehokkuus ja jäähyminuutit.
Kuva © Timo Savela
LeKi ja Peliitat iskevät kolmannen kerran tällä kaudella yhteen, kun joukkueiden toinen Lempäälässä pelattava kohtaaminen on edessä perjantaina. Peliitat on hallinnut aiempia keskinäisiä otteluita.

LeKi on tällä hetkellä koko Mestiksen viimeisenä. Peliitat löytyy sarjataulukon sijalta kuusi. Joukkueet kohtasivat viimeksi Lempäälässä lokakuun lopulla, jolloin Peliitat vyöryi 6-2-vierasvoittoon. 

Tuolloin LeKi laukoi heinolalaisten maalilla torjunutta Joona Voutilaista kohti peräti 40 laukausta, kun taas Christian Heljanko LeKi-maalilla selvisi yli puolet vähemmällä. Maalivahtien esityksessä oli tuolloin selvä ero. 

Peliitoilta on löytynyt lisäksi laajalta rintamalta ratkaisijoita. Joukkue liiti vielä tovi sitten seitsemän ottelun voittoputkessa, joka sittemmin katkesi Jokipojat-ottelussa. Tehokkain Peliitta alkukauden peleissä ovat olleet Henri Fomin.

Muutama muu pelaaja on aivan Fominin kintereillä joukkueen sisäisessä pörssissä. Valtteri Parikka ja Christian Silfver ovat korkealla puolustajien pistepörssissä.

LeKi on valahtanut pahnanpohjimmaiseksi, vaikka viime ottelussaan lempääläläiset kampesivat voiton Hermeksestä jatkoajan kautta. Tuolloin ottelun sankari kahdella maalillaan oli kultakypärää kantava Tomi Peltonen.

Mielenkiintoinen tilastofakta otteluun lähdettäessä on, että molemmat joukkueet ovat aivan Mestiksen kärkipäässä jäähytilastoissa. Kummankaan joukkueen ylivoima ei ole sarjan huipputasoa, mutta alivoimat ovat olleet näille joukkueille kantava voima.

On siis oletettavaa, että ylivoimamahdollisuuksia tulee. Se kumman erikoistilanteet loistavat kirkkaampina, on todennäköisesti vahvoilla tässä otteluparissa. 

Seuraa Heitä

Tomi Peltonen #14 |

Keskushyökkääjä

Peltonen oli ottelun sankari Lempäälän edellisessä kiekkomittelössä. Kultakypärältä odotetaan tehoja joka ilta, jotta saukkopaidat voivat kammeta itsensä pois jumbosijalta.

Arttu Heikkinen #29 |

Hyökkääjä

Viimeksi LeKiä vastaan tehot 1+3 mättänyt Heikkinen iski maalin myös Peliittojen edellisessä ottelussa. Nähtäväksi jää heiluvatko maaliverkot jälleen viikonloppuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle