Oranssimustat matkaavat Lempäälän igluun

MESTIS / Ennakko
Jesse Jyrkkiö palaa viime kauden kotihalliinsa nyt oranssimustassa paidassa.
Kuva © Timo Savela
Kolmen ottelun viikkoa urakoivat LeKi ja KooKoo hyppäävät samaan laatikkoon toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu päättyi KooKoon viime minuuttien sulamiseen ja LeKin 4-3-vierasvoittoon.

LeKi voitti kotijäällään KooKoon. Tätä harvinaista tapahtumaa on tuskin monikaan tämän illan otteluun pukeutuvista pelaajista päässyt kokemaan. Viimeksi tämä tapahtui vuonna 2009 marraskuussa.

LeKin pelaajien tuoreimmat kokemukset KooKoosta ovat kuitekin aiemmin mainittua valoisampia. Joukkue nousi syyskuisessa vierasottelussa viime minuuteilla 3-2-tappioasemasta viime minuuteilla aina 4-3-voittoon.

Moni asia on pelaajarivistössä tämän jälkeen muuttunut, mutta positiiviset kokemukset toimivat usein voimavarana joukkueelle.

Valmistautuminen tulee illan ottelussa olemaan yksi joukkueen kulminaatiopisteistä. Eilisen Jukureita vastaan käydyn ottelun katastrofaalinen alku ei voi toistua tänään. Keltapaitaiset sarvipäät naulasivat ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kolme maalia. LeKin pitääkin unohtaa isomaalinen tappio Jukureille, sillä KooKoo tulee varmasti nälkäisesti päälle katkaistakseen orastavan tappioputkensa. Pisteitä lempääläisjoukkue on kerännyt viime aikoina kuitenkin ihan mukiinmenevästi ja joukkue olikin kolmen ottelun voittoputkessa ennen Jukureiden murskaavaa voittoa. 

Joukkueella oli Mikkelissä vajaa kokoonpano, ja kaikki kynnelle kykenevät olivat haalittu mukaan. Loukkaantuneiden listalla on ainakin Aki Juusela, mutta Mika Niemeäkään ei ole kokoonpanossa näkynyt hetkeen. Kun LeKillä ei varsinaista kakkosmaalivahtia tällä hetkellä ole, saa Jarno Laitinen vihdoin kunnon vastuuta. 

Vielä ei ainakaan ole tiedossa antaako jompikumpi yhteistyöseura, Tappara tai Ilves, ylimääräisistä pelaajistaan helpotusta LeKin pelaajapulaan. 

Lempäälään vieraaksi saapuvalla KooKoolla on päällä orastava tappioputki, sillä joukkue on hävinnyt kolme ottelua putkeen. Viimeisin tappio tuli eilisiltana Vaasan Sportia vastaan numeroin 2-4. Kotijoukkue tuskaili maalinteon kanssa, vaikka saikin rakenneltua hyviä maalintekopaikkoja. Sama tehottomuus vaivasi myös edellisissä tappiopeleissä niin Jukureita kuin Hokkiakin vastaan.

KooKoon huolellisuuden täytyy parantua illan kamppailuun puolustustyöskentelyn osalta, mikäli joukkue mielii naarata pisteet kotiin. Eilisessä Sport-kamppailussa vierasjoukkue teki kaksi maalia huolimattoman hyökkäyssiniviivapelaamisen myötä. 

Oranssimustat ovat viime aikoina myös tuskailleet ohuen puolustajamateriaalinsa kanssa. Samuli Piipponen siirtyi SaiPasta tämän viikon mittaiselle lainalle, mutta loukkaantui keskiviikon ottelussa Jukureita vastaan.

Eilisessä ottelussa Piipposen paikan kokoonpanossa nappasi KooKoon oma kasvatti Tuukka Laakso, joka jatkanee puolustuksessa tänäänkin. KooKoon pelaajistosta sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi edelleen puolustajat Lasse Lappalainen ja Nico Lehto.

KooKoon tämän iltaiseen kokonpanoon on otteluruuhkan vuoksi odotettavissa muutoksia, sillä Aatu Hämäläinen ja Tomi Peltonen olivat eilisessä ottelussa huilivuorossa. Poissaolijoiden listaan luultavasti lisätään myös Jan-Mikael Juutilainen, joka sai Sport-ottelun ensimmäisessä vaihdossa kovan taklauksen Samuli Kivimäeltä laidan vieressä. Juutilainen talutettiin pois kentältä, ja KooKoo-luotsi Juha Juujärvi kertoi ottelun jälkeen miehen saaneen aivotärähdyksen.

− Puhun pelaajan kunnioittamisesta. Kentän ehdottomasti paras hyökkääjä taklaa meidän kultakypärää kovilla vauhdeilla ja pienellä hypyllä päähän. Aivotärähdyshän siitä seurasi, puhisi Juujärvi Sport-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

KooKoon maalilla aloittaa oletettavasti perjantaina huilannut Kristian Järvinen, joka on hyvillä esityksillään hankkinut koko ajan enemmän peliaikaa. 

Seuraa Heitä

Mikko Virtanen #15 |

Keskushyökkääjä

Nuorten maajoukkueryhmissäkin vieraillut Virtanen metsästää paikkaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen leiritykselle.

Vili Palola #6 |

Puolustaja

Nuori puolustaja on ollut lähes loistavassa pistevireessä sen jälkeen, kun Jokipoikien ärjypaita vaihtui LeKin saukkopaitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle