LeKillä on edessä tiukka iltapuhde

MESTIS / Ennakko
Kumpi naruttaa ja ketä lauantaina?
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Lempäälän lauantai-illassa kotijoukkue LeKi on todellisen haasteen edessä, kun Lempäälän hallin hyytävään ilmanalaan luistelee sarjakärki KooKoo.

Isäntäjoukkue LeKi lähtee otteluun voitto allaan, kun se kaatoi perjantaina JYP-Akatemian. Voitto oli siitä maukas, että Akatemia oli juuri joukkueiden edellisessä pelissä keskiviikkona ollut maalin etevämpi, joten revanssi oli nopea ja varmasti maukas.

Kisalle kolme pistettä tulivat tarpeeseen. Joukkueen peli on heitellyt koko kauden ajan ja lempääläiset löytyvät tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta kuusi. Edellä oleviin alkaa olla jo kohtuullisesti matkaa, sillä jopa viidentenä oleva TUTO on jo seitsemän pisteen päässä. Takanapäin lähimmät uhkaajat ovat lähempänä.

Kisan menestys on nojannut koko kauden vahvasti hyvin pelanneeseen Tappara-lainamaalivahti Dominik Hrachovinaan. Mies on tuskin kuitenkaan lauantaina käytettävissä, sillä tsekki oli Tapparan kokoonpanonsa KalPaa vastaan ja pelasi reilut yhdeksän minuuttia kolmannen erän lopussa.

Kisan onni on kuitenkin se, että Tapparalta on saatavissa myös toinen maalivahti, Aaro Peltonen. Peltonen pelasi joukkueen maalilla perjantain Akatemia-ottelussa ja torjui voiton. Peltonen voi hyvinkin jatkaa LeKin mukana myös lauantaina.

Muuten kotijoukkueen vastuunkantajat ovat vanhoja tuttuja. Konkarihyökkääjä Miikka Männikkö on vertynyt oivaan pistevireeseen ja kasassa on jo 23 ottelussa 25 tehopistettä. Puolustuspäässä Miro Hovinen on ollut mies paikallaan kuntouduttuaan ja nuori Jimi Santala on ollut näkyvä kiekollinen johtaja.

KooKoo tulee ja kaapii pisteet mukaansa?

Vierailija KooKoo hävisi perjantain kierroksella TUTOlle kotonaan. Tämä on varmasti nostattanut kouvolalaisten voitontahtoa entisestään, sillä pääkilpailija Jukurit vaanii vain kahden pisteen päässä. Kolmanteen sijaan onkin sitten matkaa jo 12 pistettä.

KooKoon vire on ollut koko kauden huima. Joukkue on kärsinyt vain kuusi tappiota ja se on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Samalla, kun päästettyjä maaleja on sarjan vähiten, ei tarvitse ihmetellä KooKoon menestyksen saloja.

Yksi kouvolalaisten menestyksen päätekijöistä on hyvän vireen lisäksi laadukas pelaajamateriaali, josta päävalmentaja Petri Mattila saa revittyä hyviä suorituksia irti. Puolustuspelin viimeisinä lukkoina ovat toimineet erinomaiset maalivahdit Mikko Rämö ja Frederic Cloutier.

Ykköspyssyinä ovat muun muassa Juuso Rajala ja Aki Kangasmäki ja puolustuksesta löytyy Pauli Levokarin ja Jarno Lippojoen kaltaisia laatupelaajia.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat tasan yksi-yksi. Lauantaina olisi taas jaossa kummallekin tärkeitä sarjapisteitä, eikä kumpikaan ole niistä valmis helpolla luopumaan. Vieraat lähtevät otteluun ennakkosuosikkeina, mutta isännilläkin on mahdollisuutensa, jos asiat menevät putkeen.

Seuraa Heitä

Aaro Peltonen #4 | Vapaat agentit

Maalivahti

Torjui Kisalle perjantaina voiton JYP-Akatemiasta ja jatkanee maalilla lauantainakin, koska Hrachovina pelasi Tappara-paidassa. Peltosella olisi oiva paikka vakuuttaa Tapparan seurajohtoa pelikyvyistään.

Juuso Rajala #8 |

Keskushyökkääjä

Rajala kävi viime kaudella LeKissä lainalla parin ottelun ajan, joten mies pelaa taas tutussa hallissa. Kantaa kouvolalaisten kultakypärää ja on esiintynyt kauden aikana mainiosti.

» Lähetä palautetta toimitukselle