Nouseeko Liigan entinen kulttipelaaja jälleen ratkaisijaksi?

MESTIS / Ennakko
Lempääläislähtöiset Laakso ja Välimaa ovat nostaneet askel askeleelta tasoaan alkukaudesta.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Keskiviikkona Lempäälän pimenevässä syysillassa kaukaloon marssivat ailahdellen kautensa aloittanut LeKi sekä Keuruun ylpeys KeuPa.

LeKi katkaisi edellisessä kotiottelussaan orastavan kolmen ottelun tappioputkensa Kiekko-Vantaan kustannuksella. Isäntien molemmista maaleista vastasi viime kaudella Ilveksen riveissä Liigaa pelannut ja täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa palannut Tommi Välimaa.

Viime lauantaina KeuPa kohtasi kotonaan Jokipojat. Kotijoukkue joutui nöyrtymään lopulta runsasmaalisessa ottelussa numeroin 4—7.

Ennen illan ottelua LeKi löytyy sarjataulukon kahdeksannelta sijalta ja KeuPa majailee sijalla 10.

Jatkuvatko kärkipelaajien nousujohteiset otteet?

LeKin maalin suulla on yhtä ottelua vaille kaikissa otteluissa esiintynyt nuori Christian Heljanko. Heljanko on ollut maalivahtiosastolla Mestiksen alkukauden suurimpia sensaatioita SaPKon Juhana Ahon sekä RoKin Paavo Hölsän ohella.

Hyökkäyspäässä Tomi Peltonen ja Waltteri Hopponen ovat kantaneet suurinta vastuuta. Edellisessä kotiottelussa myös Lempäälän omat pojat, Sami Laakso ja Välimaa, väläyttelivät osaamistaan ja johdattivat kotijoukkueen jatkoaikavoittoon.

Janne Seppäsen johdattamalta kakkosvitjalta on lupa odottaa enemmän. Santeri Vuoti on osunut jo kolmesti maalikehikoiden väliin, mutta keskushyökkääjänä operoivan Seppäsen sekä toisella laidalla viilettävän Juho Liuksialan kauden avausosumat antavat vielä odotuttaa itseään.

Vierasjoukkueen keksittävä lääkkeet puolustuspään tilkitsemiseen

Alkukaudesta vierasjoukkueen Akilleen kantapäänä on ollut joukkueen kokonaisvaltainen puolustupelaaminen, sillä omiin on mennyt toiseksi eniten maaleja kaikki Mestis-joukkueet huomioiden.

Lukon A-nuorista saapunut Roope Urpolahti on kantanut päävastuun maalin suulla. "KeuPa-konkari" Petri Pitkänen oli torjuntavuorossa joukkueen edellisessä ottelussa viime lauantaina, joten on oletettavaa, että Lempäälässä maalia vartioi Urpolahti ellei emoseura Lukosta saavu apuvoimia.

Alkukauden komeetta Roni Sevänen ei ollut Jokipoikia vastaan kokoonpanossa, mutta Seväsenkin takaa keuruulaisilta löytyy laajuutta. Etenkin Sport-kasvatti Samuel Salosen sekä Emppu Pulliaisen otteita kannattaa seurata suurennuslasilla.

LeKi ei ole tällä kaudella vielä kärsinyt tappiota kotikaukalossaan ja on varmaa, että myös KeuPa joutuu tekemään täyden päivätyön, jotta pisteitä tarttuisi vierasjoukkueelle Lempäälästä mukaan.

Seuraa Heitä

Vilho Virmavirta #10 | HCIK

Puolustaja

Nuori puolustaja sai kauden alkaessa varakapteenin A-merkin rintaansa. Alkukaudesta on sattunut muutamia lapsuksia, mutta potentiaalia nousta johtavaksi puolustajaksi jo tämän kauden aikana.

Juuso Rämö #33 |

Hyökkääjä

LeKin sopimuspelaajan lainasopimusta jatkettiin maajoukkuetaukoon asti. Pureeko oma koira saukkopaitoja Lempäälän keskiviikkoillassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle