Honkaheimo palaa kaukaloon - Lempäälässä jaossa tärkeitä pisteitä

MESTIS / Ennakko
Honkaheimo palaa kaukaloon tällä kertaa LeKin riveissä. Edellisen kerran hänet nähtiin kaukalossa HIFK-paidassa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Marraskuun maaottelutauko on vietetty ja keskiviikkona Lempäälän jäähallissa toisistaan mittaa ottavat kotijoukkue LeKi sekä tällä hetkellä sarjan viimeistä sijaa miehittävä KeuPa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kerran. Jatkoajalle venyneen ottelun vei lopulta nimiinsä KeuPa 4-3-lukemin. Tällöin ratkaisevan maalin keuruulaisille iski JYP-kasvatti Joona Peränen.

- Viimeksi pelasimme tiukan ottelun Keuruulla. Johdimme ottelua jo 3-1, mutta lopussa KeuPa nousi rinnalle ja ratkaisi ottelun jatkoajalla, kommentoi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi aikaisempaa kohtaamista.

Molemmat joukkueet ovat valahtaneet sarjataulukon häntäpäähän, joten pisteet tulisivat molemmille todellakin tarpeeseen.

- Keskiviikkona on sarjataulukon kannalta tärkeitä pisteitä jaossa. Uskon, että luvassa on kiihkeä ja tasainen kamppailu, Juujärvi ynnäilee.

Ennen maaottelutaukoa pelatuista TUTO- ja Jukurit-otteluista LeKi kärsi molemmista kirvelevät tappiot.

KeuPan kaksi edellistä ottelua sen sijaan ovat päättyneet riemukkaisiin voittoihin SaPKosta ja JYP-Akatemiasta. Molemmissa otteluissa ratkaisua jouduttiin hakemaan varsinaisen peliajan jälkeen.

LeKille mieluisia uutisia kokoonpanorintamalta

LeKi on joutunut taistelemaan alkukaudesta useat ottelut vajaalla kokoonpanolla. Keskiviikon KeuPa-otteluun asiaan on tulossa kuitenkin muutos. Päävalmentaja Juujärvi on syystäkin tyytyväinen muutokseen.

- Vihdoin pääsemme otteluun täydellä kokoonpanolla. Eihän se ideaalitilanne ole, että tällä tasolla olemme joutuneet operoimaan vajaalla kokoonpanolla useissa otteluissa.

Sairastuvalta LeKin kokoonpanoon palaavat vain viidessä ottelussa tällä kaudella esiintynyt Jonatan Tanus sekä uransa aikana paljon loukkaantumisista kärsinyt Sami Laakso.

Vierasjoukkue KeuPan kokoonpano vahvistui myös maaottelutauon aikana, kun joukkueen vahvuuteen liittyi lempääläläisillekin tuttu Valentin Claireaux.

KeuPan sisäisen pistepörssin kärkisijoja miehittävät Lukossakin tällä kaudella kolme peliä merkkauttanut Eetu Koivistoinen sekä joukkueen varakapteeni Juuso Mörsky.

Kotijoukkueen peräpäässä yli 1500 ottelun verran liigakokemusta

LeKi julkaisi tiistaina tehneensä sopimukset alkukauden pelaamatta olleen Otto Honkaheimon sekä Vaasan Sportissa pikavisiitillä käyneen Miikka Männikön kanssa.

Näin ollen keskiviikkona LeKin puolustuksessa nähdään kolme yli 500 ottelun liigakokemuksella varustettua puolustajaa. Tämän kunnioitettavan määrän LeKin puolustuksesta ovat Honkaheimon lisäksi saavuttaneet Antti Bruun sekä Pasi Puistola.

Kotijoukkue LeKin maalinsuulla nähdään uusi tuttavuus, kun alkukauden Ilveksen A-junioreissa pelannut Nico Viksten tekee tämän kauden Mestis-debyyttinsä.

KeuPalla ykkösmaalivahdin viittaa on kantanut Rauman Lukon sopimuspelaaja Antti Karjalainen.

 

Seuraa Heitä

Otto Honkaheimo #11 |

Puolustaja

Näkyykö pitkä pelaamattomuus kokeneen pelaajan otteissa? Kunnossa ollessaan jopa dominoiva pelaaja Mestikseen.

Valentin Claireaux #34 |

Keskushyökkääjä

Ranskan maajoukkuehyökkääjä iski kelpo tehot saukkopaidassa viime kaudella. Kiekollista roolia olisi tarjolla myös KeuPan hyökkäyksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle