Taistelu aikaisesta kesälomasta

MESTIS / Ennakko
Onko Hrachovinalla jälleen edessään raskas iltapuhde LeKi-maalilla?
Mestis-viikko käynnistetään LeKin ja JYP-Akatemian osalta Lempäälässä. Ottelussa on jaossa molemmille joukkueille todella tärkeitä pisteitä karsintapeikon välttämisen kannalta.

Nyt tai ei koskaan, LeKi

Viime vuoden pudotuspelijoukkue on valahtanut koko sarjan jumbosijalle. LeKillä on tätä kautta jäljellä neljä peliä - tai näin Lempäälässä ainakin toivotaan. Mollivoittoisesti sujunut kausi uhkaa loppua karsintoihin mikäli joukkue ei saa kurssiaan muutettua vielä jäljellä olevissa otteluissa.

LeKi on onnistunut tämän vuoden puolella raapimaan voiton ainoastaan kahteen otteeseen. Tammikuun lopussa kaatui vierasottelussa Hermes ja siirtorajan jälkeen pelatussa TUTO-ottelussa LeKi venyi kahteen pisteeseen voittolaukauskisan jälkeen. TUTOa vastaan pelatussa ottelussa Tappara-laina Dominik Hrachovina seisoi kuvainnollisesti päällään koko pelin ajan kirjauttaen uskomattomat 56 torjuntaa.

Hrachovina toimii jälleen LeKin aloittavana maalivahtina illan ottelussa.

JYP-Akatemian peli takkuillut pahimmalla mahdollisella hetkellä

Vierailijat saapuvat Lempäälään kuntopuntarin pohjalta. Edellisestä seitsemästä ottelusta Jukka Ahvenjärven suojatit ovat onnistuneet nappaamaan ainoastaan yhden voiton.

Joukkueen murheenkryyninä on koko kauden ajan ollut maalinteko. JYP-Akatemia on ennen keskiviikkoillan koitosta onnistunut 46:ssa ottelussa maalinteossa ainoastaan 100 kertaa - se tekee ottelua kohden vain reilut 2,1 maalia per ottelu.

Edelliskerran JYP-Akatemia oli tulessa viime perjantaina SaPKoa vastaan. Vaikka joukkue saikin aikaiseksi kolme maalia, oli heidän maalintekonsa suurimmaksi osaksi kuitenkin jälleen tervanjuontia.

Lempääläläisillä niskalenkki kauden aikaisemmissa keskinäisissä

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kolme kertaa. LeKi vei ensimmäiset kaksi kamppailua murskaavasti yhteismaalein 10-2, mutta kolmas ottelu Jyväskylässä päättyi voittolaukauskilpailun jälkeen kotijoukkueen 4-3 voittoon. Ratkaisumaalin iski Liigassakin hyvin tehoja nakuttanut Topi Nättinen.

LeKi on ennen illan ottelua neljän pisteen takamatkalla JYP-Akatemiaan nähden. On siis sanomattakin selvää, että pisteet kelpaisivat tänään molemmille joukkueille. LeKin voitolla piste-ero joukkueiden välillä kaventuisi yhteen pisteeseen. Toisaalta JYP-Akatemian hakiessa vieraspisteet, piste-ero kasvaisi jo ratkaisevan tuntuiseen seitsemään pisteeseen.

Kumpikaan joukkue ei varmasti pistäisi pahakseen mikäli kesäloma alkaisi tänä vuonna jo suht varhaisessa vaiheessa. 

Muokattu 2.3.2016 klo 12.48: Pääkuvaa ja leipätekstiä muokattu LeKin maalivahtitilanteesta johtuen.

Seuraa Heitä

Daniel Mitterdorfer # |

Puolustaja

Saapui Lempäälään ja LeKiin joulukuun alkupuolella. Osoittanut välillä pilkahduksia potentiaalistaan, mutta liian usein vajonnut varjojen maille. Sanonut tavoitteekseen pelata ammattilaisena, esimerkiksi Liigassa, mutta näillä otteilla ovet eivät vielä aukene.

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

1994 syntynyt JYP-kasvatti johtaa tällä hetkellä JYP-Akatemian sisäistä pistepörssiä tehoilla 10+13. Kuten sanottua, joukkue on tehnyt Mestiksessä vähiten maaleja (100). Likola on ollut mukana siis enemmän kuin joka viidennessä JYP-Akatemian tekemässä maalissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle