Maalinteon ääripäät kohtaavat Lempäälässä

MESTIS / Ennakko
Viime viikolla LeKin maalinteko alkoi onnistua Miikka Männikön johdolla.
Kuva © Timo Savela
Lempäälässä kohtaavat Mestiksen eniten ja vähiten maaleja tekevät joukkueet, kun maaliahne JYP-Akatemia haastaa maalinteossa kangerrelleen LeKin. LeKi on kuitenkin pystynyt kaivamaan voiton harjoituskausi mukaan lukien neljästä joukkueiden kohtaamisesta kolme voittoa. Hyvään vireeseen päässyt LeKi lähteekin ennakkosuosikkina myös keskiviikon kotiotteluun.

Yhteistä joukkueiden viime viikossa oli se, että molemmat taipuivat hurjavireiselle Kajaanin Hokille. Lauantaina Akatemia oli jo viemässä täyden pistepotin, mutta kajaanilaiset tasoittivat neljä minuuttia ennen loppua ja veivät pisteet voittolaukauskisan jälkeen lukemin 3−4.

JYP-Akatemian vahva alkukausi on ollut marraskuussa ainoastaan muisto. Kuukauden neljästä pelistä joukkue on kaivanut ainoastaan yhden voiton, kun Kiekko-Vantaa kaatui viime viikolla vieraskentällä lukemin 1−4. Sarjataulukkossa joukkue kuitenkin edelleen sinnittelee neljännellä sijalla.

LeKin viikko oli Hokki-tappiosta huolimatta vahvasti plusmerkkinen, kun joukkue onnistui mainiosti myös maalinteossa. Mäyräpaidat nappasivat vakuuttavat voitot niin Peliitoista (5−1) kuin KeuPastakin (2−7).

Toki peitotut joukkueet muodostavat sarjan hännän, mutta LeKin peli on muutenkin alkanut heräillä eloon viime aikoina. Esimerkiksi alkukaudella vahvasti tutkan alla liikkunut Miikka Männikkö on herännyt ja on nyt joukkueen kultakypärä ja ehdoton johtohahmo.

Molempien joukkueiden nuoret maalivahdit ovat olleet tällä kaudella vakuuttavia. JYP-Akatemian vasta 17-vuotias Veini Vehviläinen johtaa koko sarjan maalivahtitilastoja. Ikäisekseen todella varmoilla otteilla torjunut maalivahti on samalla ryöstänyt ykköstorjujan viitan itselleen.

LeKin Dominik Hrachovina on niin ikään ollut LeKin kantavia voimia. Tšekkiläinen on esiintynyt selvästi varmemmin maalillaan kuin toinen Tappara-laina Aaro Peltonen. LeKin maalivahtipeli on siis paljolti kiinni myös Tapparasta, sillä molemmat veskarit ovat vuorotelleet Tapparan luukulla ja LeKin maalilla.

Seuraa Heitä

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Alkukaudella hiukan näkymättömissä ollut Männikkö on kivunnut koko sarjan pistepörssin kärkisijoille ja paukutti lauantainakin kolme pistettä.

Joel Sund #67 |

Laitahyökkääjä

Arvokasta näkymätöntä työtä tekevä Sund onnistui lauantaina myös maalinteossa Hokin kustannuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle