LeKi yrittää vaientaa JYP-Akatemian syysvireen

MESTIS / Ennakko
Yli 550-ottelun liigakokemuksella varustettu Miikka Männikkö on tärkeä lisä LeKin hyökkäykseen.
Kuva © Timo Savela
Lempäälän hämärtyvässä perjantai-illassa toisensa kohtaavat ailahtelevia otteita esittänyt kotijoukkue LeKi sekä Jukka Ahvenjärven valmennuksessa napakkaan syysliitoon yltynyt JYP-Akatemia.

Neljännen kerran kotiyleisölleen esiintyvä LeKi majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 10. Pistetili on karttunut kuudessa ottelussa yhtä monella pisteellä.

LeKin edellinen ottelu oli viime lauantaina Keuruulla KeuPaa vastaan. Miika Heikkilän kahden maalin avittamana LeKi karkasi ottelussa jo 3-1 -vierasjohtoon, mutta loppujen lopuksi KeuPa nousi ilman maalivahtia pelatessaan tasoihin.

Joona Peräsen laukoman jatkoaikamaalin turvin kaksi pistettä jäivät Keuruulle ja LeKi joutui tyytymään kotiinviemisinä yhteen pisteeseen.

Vahvasti kautensa aloittanut JYP-Akatemia saapuu Lempäälään vahvassa nousukiidossa. Edellisestä viidestä ottelusta saldona on neljä voittoa ja ainoastaan yksi tappio.

Pistetilastoihin nimensä alkukauden aikana useimmiten ovat saaneet ensimmäistä täyttä kauttaan Akatemian riveissä pelaava Samuel Salonen sekä Sport-kasvatti Samuli Vuokniemi.

Edellisen kerran JYP-Akatemia oli tulessa niin ikään viime lauantaina, kun RoKi saapui vieraaksi Jyväskylään. Runsasmaalisen ottelun vei lopulta nimiinsä jyväskyläläiset lukemin 5-3, Ville Tenosalmen heiluttaessa tahtipuikkoa kahdella maalillaan.

Kuka vartioi JYP-Akatemian maalia?

JYP-Akatemia on pelannut tällä kaudella vasta seitsemän ottelua, mutta maalin suulla on esiintynyt jo kolme eri nimeä. Dennis Saikkonen, Markus Ruusu ja Veini Vehviläinen ovat kaikki nuoria ja urallaan eteenpäin pyrkiviä maalivahteja.

Oletusarvona on, että Vehviläinen on viikonlopun peleissä emoseura JYP:n mukana, joten aloittavan maalivahdin vastuu langennee Dallas-varaus Ruusulle tai sveitsiläislähtöiselle Saikkoselle.

LeKillä Tapparan sopimuspelaaja Dominic Hrachovina toimii joukkueen nimellisenä ykkösmaalivahtina, ja Ville Nieminen kärkkyy tilaisuutta kakkosvahtina. Alkukaudesta myös Ilveksen Henri Kiviaho on käynyt pelaamassa kaksi ottelua Mestiksen puolella.

Mielenkiintoista on myös nähdä, millaisen kokoonpanon LeKi saa Lempäälän perjantai-iltaan jalkeille. Edellisen kotiottelun kokoonpano koki muutoksia vielä aamujäidenkin jälkeen, kun Heikkilä ja pirteästi alkukaudesta esiintynyt Santeri Vuoti saivat pikakomennuksen liigajoukkueidensa mukaan.

Kokeneet Miikka Männikkö sekä Antti Bruun ovat tuoneet nuoreen joukkueeseen kaivattua ryhtiä ja pelaavat tänään kolmannen ottelunsa saukkopaidoissa.

Seuraa Heitä

Henri Tuominen #12 | KOOVEE

Keskushyökkääjä

Joukkueen ykköskeskushyökkääjä on ottanut kauden edetessä isompaa kiekollista roolia ja kantaakin tällä hetkellä joukkueensa kultakypärää. Ehdottomasti liigatason pelaaja.

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Jatkaako joukkueen kultakypärä pistetehtailuaan myös LeKiä vastaan? Seitsemässä ottelussa on syntynyt tähän mennessä yhtä monta pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle