Löytääkö Jukureiden peli oikean raiteen?

MESTIS / Ennakko
Onko Niclas Luceniuksella perjantai-iltanakin aihetta hymyyn?
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Keskiviikon kierroksella itsensä sarjakärkeen hilannut Lempäälän Kisa saa vieraakseen viime kierroksilla alavireisesti esiintyneen Jukurit. Jukureille perjantai-illan kamppailu on todellinen kasvojenpesun paikka keskiviikkoisen hulabaloon jälkeen, mutta lempääläläiset eivät siitä varmasti helppoa tee.

Joukkueet lähtevät otteluun aivan päinvastaisista lähtökohdista. Kotijoukkue LeKi on esiintynyt erittäin vahvasti ja se on napsinut viimeiseltä kolmelta kierrokselta kärkipäähän povattujen KooKoon, Sportin ja TUTOn päänahat.

Vierailija Jukureiden pelistä ei voi sanoa samaa. Joukkue on kahdesta edellisestä pelistään napannut ainoastaan kaksi pistettä, eivätkä peliesitykset ole suuria hurraa-huutoja aiheuttaneet. Keskiviikon Hokki-ottelussa joukkueen esitys oli luokaton ja ainoastaan viimeisen kymmenminuuttisen herääminen toi joukkueelle yhden pisteen, minkä vuoksi valmennusjohto ei ollut kovinkaan tyytyväinen:

- Vaikka piste tuli, se ei lämmitä. Nyt on tilaisuus pestä kasvot. Valmistauminen oli eilen huono ja huomenna sellaiseen ei ole enää varaa, kommentoi Jukureiden joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen joukkueen kotisivuilla.

Löytyykö Jukureiden vire?

Aiemmissa otteluissa Jukureiden vahvuutena ollut puolustuspelaaminen oli tuuliajolla keskiviikon ottelussa. Perjantain kamppailussa siihen täytyy kuitenkin saada muutosta, kun LeKin kokoonpanoon astelee mm. Mestiksen pistepörssin jaetulla kärkipaikalla oleva Niclas Lucenius sekä SM-liigasta yhteensä yli 1000 ottelun kokemuksella  Sami Venäläinen ja Jussi Makkonen.

Lempäälän pieni kaukalo on myöskin tunnetusti ollut paha paikka vieraille, minkä myös Jukurit viime syksyltä muistaa. Tuolloin pistepörssin kärkisijoja kolkutellut Tappara-laina Olli Palola upotti mikkeliläiset hattutempullaan. Nähtäväksi jää, onnistuuko huippuvireinen Lucenius tekemään saman tempun illan ottelussa.

Positiivista Hokki-ottelussa oli kuitenkin Jukureiden aiempiin esityksiin nähden piristynyt ylivoimapeli, jonka kapellimestarina hääri oman pään vartijana tunnettu Ilkka Vaarasuo 2+2-tehoillaan. Jos Jukurit saa pidettyä ylivoimassaan saman vireen myös Lempäälässä, niin voiton mahdollisuudet kasvavat kummasti. Myöskin Jukureiden pelissä tahmannut maalinteko avautui hieman Hokki-pelissä ja tehot jakaantuivat useammalle ketjulle, joten paljon posiitiivistakin kaiken negatiivisen keskeltä löytyy.

Keskiviikkoillan heikko esitys kuitenkin näkyy pelaajamuutoksina Jukureiden kokoonpanossa. Hyökkäyksessä Iiro Memonen saa tehdä tilaa Mestis-debyyttinsä tekevälle Janne Väyryselle, ja maalille luistelee Tadeas Galansky.

Lempääläisten kokoonpano selviää vasta pelipäivänä, mutta varmaa on se, että laatua tulee löytymään.

- Kokoonpanomme ratkeaa pelipäivänä, katsotaan Tapparan ja Ilveksen tilanteet ja kootaan rivit kokoon kaikessa rauhassa, kertoi LeKi-valmentaja Matti Kaipainen Vesilahden Sanomien verkkosivuilla.

Seuraa Heitä

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Rämäpäinen raumalaissentteri tuli täksi kaudeksi illan vastustajan riveistä Jukureihin. Puolustavaan rooliin kaavaillun Kalliolan alkukausi on ollut vahva: tehot 3+1 ja illasta toiseen mies on ollut Jukureiden parhaimmistoa. Näytönhaluja entistä seuraansa vastaan piisaa taatusti.

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

Huipputaitava keskushyökkääjä on iskenyt alkukauden viidessä ottelussa kovat 3+8-tehot, jolla hän jakaa pistepörssin kärkipaikkaa Sportin Lassi Kokkalan kanssa. Jukureilla ei ole varaa jättää tätä miestä vartioimatta hetkeksikään tai muuten tulos on nähtävissä tulostaululla.

» Lähetä palautetta toimitukselle