Jukurit matkaa LeKin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Edellisen LeKi-Jukurit ottelun ratkaisumaali voittomaalikisassa näytti tältä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Keskiviikkona Lempäälässä kohtaavat kaksi pudotuspelipaikasta taistelevaa joukkuetta, kun LeKi saa vastaansa Mikkelin Jukurit.

LeKi ja Jukurit ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti, joista Jukurit on voittanut kaksi ottelua. Kaksi ensimmäistä ottelua venyivät aina voittomaalikisaan asti, mutta edellinen ottelu Mikkelissä päättyi Jukureiden voittoon lukemin 6-1.

Viime aikoina lempääläläiset ovat hävinneet paljon otteluita, mutta edellinen viikko oli poikkeuksellinen. Pelaajien pitämä oma palaveri toi tulosta ja peli-ilme muuttuikin huomattavasti viime viikolla. LeKi nappasi voitot sekä K-Vantaasta lukemin 5-3, että SaPKosta lukemin 1-2. Viikon ainoan tappion LeKi kärsi Jokipojille lukemin 1-3.

Loukkaantumisen vuoksi poissa LeKiltä ovat edelleen hyökkääjät Markus Korkiakoski, sekä puolustaja Vili Palola. Sen sijaan puolustaja Miro Hovinen on lähellä paluuta pelaavaan kokoonpanoon.

LeKi palkitsee ennen ottelun alkua oman kasvattinsa, Kun Henrik Haapala kukitetaan nuorten maailmanmestaruuden voittamisen johdosta. Haapala ei kuitenkaan pelaa ottelussa.

Jukureilla tappioputki ja loukkaantumishuolia

Vierasjoukkue Jukureiden kausi on ollut lähes painajaismainen. Hallitseva mestari on tällä hetkellä seitsemän ottelun tappioputkessa, vaikka kahdessa jälkimmäisessä ottelussa otteet ovat jo pelillisesti hieman parantuneet.

Viime viikolla Jukurit kärsi tappiot keskiviikkona jatkoajalla HCK:lle luvuin 1-2 ja lauantaina Sportille voittolaukauskisan jälkeen numeroin 4-5. Etenkin lauantaina Jukurit pelasi parhaan pelinsä vähään aikaan, mutta voitto jäi lopulta haaveeksi Sportin tasoittaessa ottelun vain kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Jukureilta ovat poissa loukkaantumisten vuoksi varmuudella Toni Hyvärinen. Todennäköisesti puolustajat Juuso Akkanen, Pasi Järvinen, Roni Rukajärvi ja mahdollisesti myös Juha-Petteri Purolinna eivät pelaa ottelussa.

Seuraa Heitä

Juha Tarkkanen #21 |

Puolustaja

HIFK-laina viettää loppu kauden LeKissä. Noussut avainpuolustajien joukkoon ja on perusvarma kentällä omistaen myös kohtuulliset kiekolliset taidot.

Ilkka Vaarasuo #3 |

Puolustaja

Jukureiden peruspuolustajan vastuu kasvaa entisestään loukkaantumisten vuoksi. Vaarasuo on kunnostautunut kuluneella kaudella myös tehojen muodossa, jotka ovat jo puolustajalle kunnioitettavat 6+8=14.

» Lähetä palautetta toimitukselle