LeKi kohtaa sarjan jäähyherkimmän joukkueen − osa fyysistä osastoa matkusti pohjoiseen

MESTIS / Ennakko
Jääkö kapteeni Laakso mörssäriosastolla ilman tukea?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
LeKi pelaa lauantaina jälleen kotihallissaan, kun se saa vieraakseen sarjanelosena majailevan Jokipojat, jolla on tällä hetkellä hyvä vire päällä.

LeKi ja Jokipojat kohtaavat lauantaina kauden ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussaaan. Jokipojat lähtee kamppailuun sarjataulukon sijalta 4. LeKi puolestaan majailee kymmenennellä tilalla. LeKillä on vastustajaansa ottelu vähemmän pelattuna.

LeKi kärsi viime keskiviikkona ensimmäisen kotitappionsa, kun KeuPa haki 4-1-voiton Lempäälästä. Mainiosti kauden aloittanut maalivahti Christian Heljanko oli voimaton Emppu Pulliaisen ja kumppaneiden pyörityksessä.

Jokipojat on voittanut viisi seitsemästä ottelustaan. Joensuulaiset saapuvat Lempäälään kuitenkin tappio niskassaan, kun se kärsi TUTOlle 3-2-vierastappion perjantaina. Samuel Jukuri torjui TUTO-pelissä, joten LeKiä vastaan tolppien välissä on Juho Ratilainen

Jokipoikien tähtipelaaja Ossi Pellisen paha loukkaantuminen ei ole haitannut joukkueen peliesityksiä, vaan jokaisesta ketjusta on noussut esiin uusia vastuunkantajia. Lisäksi Joona Mannisen paluu on auttanut joensuulaisia. Lauri Huhdanpää johtaa koko Mestiksen pistepörssiä tehoilla 2+11.

LeKin pirteimpiin pelaajiin viime peleissä lukeutunut Tommi Välimaa sai hieman yllättäen kutsun Kärppiin kahden kuukauden koeajalle, joten isokokoinen hyökkääjä ei rymistele saukkopaitojen mukana lauantaina. Tämä aiheuttaa loven LeKin kärkiketjuissa. Nähtäväksi jää, saako kapteeni Sami Laakso fyysiseen peliin tukea muilta, lyhyemmällä varrella operoivilta pelaajilta.

LeKin sisäistä pistepörssiä johtavat jaetulla sijalla Waltteri Hopponen ja Tomi Peltonen. Molemmilla on kasassa tehot 3+3. LeKi onkin voinut nojata alkukaudella Heljangon loistavaan torjuntatyöskentelyyn.

Jokipojat on ottanut sarjassa eniten jäähyjä, kun taas LeKi majailee tilaston peräpäässä. Jos Jokipojat sortuu jäähyilyyn, on LeKillä mahdollisuus yllätykseen kotikaukalossaan.

Seuraa Heitä

Sami Laakso #25 |

Keskushyökkääjä

Kapteenin kauden pistesaldo näyttää yhtä syöttöpistettä. Ykkösketjun keskushyökkääjänä pelaavalta Laaksolta voidaan odottaa enemmän tehoja ison kokonsa ja hyvän asenteensa vuoksi.

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

Friman tuli Joensuuhun selvästi kovimmalla CV:llä, mitä uusiin hankintoihin tulee. Tehot ovat jääneet toistaiseksi vaatimattomiksi ja Friman on ollut pelillisesti pettymys. Turhautuminen on alkanut jo paistaa peliotteista. Löytyykö pistejyvä Lempäälässä?

» Lähetä palautetta toimitukselle