Peli-Karhut kohtaavat hurjan saukkolauman

MESTIS / Ennakko
Vuoti on menettänyt kultakypärän Levtchille.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Sarjanousija IPK saapuu ensimmäistä kertaa Lempäälään, kun iisalmelaiset kohtaavat hurjavireisen LeKin. LeKi on noussut pudotuspeliviivan tuntumaan yhdeksänneksi, kun taas IPK majailee toiseksi viimeisenä.

IPK:n alkukausi oli melko positiivinen ottaen huomioon, että joukkue nousi Suomi-sarjasta Mestikseen, eikä tasosta ollut vielä varmoja näyttöjä. LeKi sen sijaan on noussut murheen alhosta yhdeksi sarjan kuumimmista joukkueista.

LeKi seilaa kuuden ottelun voittoputkessa. Voitoistaan se on yhtä lukuun ottamatta voittanut kaikki suuremmalla kuin yhden maalin erolla. Viimeisimmässä ottelussa kaatui vieraissa Hermes. 

IPK on voittanut kolmesta viime ottelustaan kaksi. Eilen perjantaina se hävisi TUTOlle Turussa. Sitä ennen IPK oli voittanut Hermeksen voittolaukauskilpailussa ja Jokipojat varsinaisella peliajalla.

Kuumimpia pelaajia etsimässä

LeKin Anton Levtchiä ei voi liikaa hehkuttaa. Nuori Tappara-kasvatti on pelannut hirmuisen marraskuun, ja vire on jatkunut joulukuun puolellekin. Hän jakaa jo saukkopaitojen pistekärkeä yhdessä Santeri Vuodin kanssa. Levtchillä on kuitenkin yksi maali enemmän tehtynä, joten kultakypärä löytyy hänen kutreiltaan.

Myös maalinsuulta löytyy sarjan huippuosaamista, kun Christian Heljanko pelaa illasta toiseen korkealla tasolla. LeKin puolustuspelaaminen on ollut pitkälti määrittävä tekijä Heljangonkin onnistumisissa.

IPK:n pistekärjessä majailee Aatu Hämäläinen, joka on tehnyt 18 pistettä 24:ssä ottelussa. Pikkuveli Aleksi Hämäläinen vaanii pisteen päässä. Tuomas Tolonen on kantanut päävastuun IPK:n maalilla. Hän ei ole ollut samanlainen kannattelija joukkueelleen kuin Heljanko.

Tilastoista poimittuja totuuksia

Joukkueiden piste-ero sarjataulukossa on neljä pistettä, joten illan ottelulla on melko suuri merkitys. Mikäli LeKi voittaa, karkaa pudotuspeliviiva entistä kauemmas IPK:n näpeistä. Vaikeaa pisteiden metsästys tulee olemaan. Ainakin jos IPK ottaa jäähyjä yhtä paljon kuin se on ottanut alkukaudella. LeKi puolestaan on ollut kurinalaisempi joukkue. 

IPK on sarjan neljänneksi huonoin vierasjoukkue, joten se tilasto ei mairittele Lempäälään matkaavaa pelikarhulaumaa. Joukkue on häntäpäässä tehtyjen vierasmaalien saralla. LeKikään ei ole kotiotteluissaan juuri juhlinut. Se onkin IPK:n yksi henkireikä. Viime aikojen vireen ansioista LeKiä voi pitää hienoisena ennakkosuosikkina otteluun.

Seuraa Heitä

Santeri Vuoti #3 |

Vasen laitahyökkääjä

Vuoti on viime aikoina kunnostautunut ennen muuta maalien syöttäjänä. Maaliverkonkin olisi syytä taas heilua, mikäli Vuoti mielii taistella Levtchiä vastaan kultakypärän kohtalosta.

Aleksi Hämäläinen #80 |

Keskushyökkääjä

Nuorempi Hämäläisten veljeksistä on joukkueensa toiseksi paras pistemies. Onnistuuko Aleksi Hämäläinen ohittamaan isoveljensä Aatun LeKi-ottelussa? Se vaatisi kahta tehopistettä veljeä enemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle