Kumpi katkaisee putkensa, LeKi vai Hokki?

MESTIS / Ennakko
Miska Humalojalla on kaikki tarvittavat ainekset olla yksi ottelun sankareista tai antisankareista.
Kuva © Timo Savela
Kolme edellistä kotipeliään hävinnyt LeKi saa vastaansa kolme viimeisintä vieraspeliään hävinneen Hokin Kajaanista. Toinen joukkueista siis saa katkaistua putkensa lauantaina, toinen taas joutuu entistä suurempaan kurimukseen. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat puolitoista viikkoa sitten Kajaanissa, jossa Hokki oli vahvempi numeroin 4-2.

Isäntäjoukkue LeKi on kokenut viime viikkoina kovia muutoksia. Huippuvireisen Niclas Luceniuksen, sekä Jussi Halmeen riveistään menettänyt lempääläisryhmä on saanut lainamiehiä Liigan puolelta. Lukosta saapui viime viikolla Roni Viirlas ja Eetu Koski, ja tällä viikolla Ilveksestä saapuivat ennestään tutut miehet Antti Hölli ja Atte Pentikäinen.

Jarkko Gladin valmentama kotijoukkue lähtee otteluun sarjataulukon sijalta yhdeksän, mutta kolmen pisteen voitolla LeKi voi nousta jopa kuudenneksi. Kuudennelta sijalta löytyy nimenomaan illan vastustaja Hokki. LeKiä rasittaa muukin kuin kotitappiot, sillä viimeisestä kuudesta pelistä on saalistettu vain yksi voitto.

Vierasjoukkue Hokin pelaaminen on ailahdellut kovasti alkukauden aikana. Kotihallissaan Hokki on voittanut toistaiseksi yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki ottelut ja viimeaikoina varsin vakuuttavin ottein, mutta vieraista on napattu vasta kaksi voittoa. Edellisellä etelän kiertueellaan Hokki hävisi sekä HCK:lle että K-Vantaalle, ja perjantaina tappion katkeraa kalkkia linnapaidoille syötti TUTO. Erityisesti linnapaitojen erikoistilannepelaaminen on ollut hukassa vierasmatkoilla. TUTO pääsi perjantaina rokottamaan ylivoimalla peräti kolmesti.

Pistepörssin kärkisijoilla majailee useita Hokki-pelureita. Pistepörssin kärkisijan perjantaina menettänyt Teemu Virtala (6+13=19), Teddy Da Costa (9+6=15) ja Anthony Guttig (7+8=15) ovat kantaneet suurta vastuuta vieraiden tehoista. LeKin paras pistemies on edelleen joukoista jo poistunut Lucenius. Mukana olevista pelaajista tehokkaimpia ovat olleet Arttu Ilomäki (5+8=13) ja Sami Venäläinen (4+5=9).

LeKin maalilla on käynyt pelaamassa tähän mennessä jo neljä eri maalivahtia. LeKillä on pitkästä aikaa kaksi laadukasta sopimusveskaria, mutta silti puolet peleistä on pelannut Tapparasta lainalla oleva Zoltán Hetényi. Onkin siis todennäköistä että Hetényi aloittaa myös lauantaina. Hokin maalilla taas on selkeä ykkösmaalivahti, Teemu Seppänen. Alkukaudesta haparoinut Seppänen on viimeaikoina nostanut tasoaan selvästi. Hokin puolustuspelaamisessa on vielä ajoittain suuria puutteita, erityisesti vieraissa, ja se heikentää Seppäsen tilastoja.

Ottelun ratkaisevia elementtejä ovat erikoistilanne- ja maalivahtipelaaminen. Vieraat rankaisevat maalipaikoista tappavan tehokkaasti, mutta saako kotijoukkue horjutettua linnapaitojen ailahtelevaa puolustusta tarpeeksi, että kotitappioputki ei veny neljän ottelun mittaiseksi?

Seuraa Heitä

Eetu Koski #63 |

Keskushyökkääjä

Lukosta lainalla oleva nuorukainen pelasi varsin pirteästi alkukauden TUTO-paidassa ja tuo LeKin hyökkäysosastolle tarvittavaa juonikkuutta.

Miska Humaloja #31 | Herning

Keskushyökkääjä

Parhaimmillaan pääsee todella tehokkaasti vastustajan ihon alle, sekä pelaa äärimmäisen raastavaa ja uhrautuvaa peliä. Pahimmillaan istuu itse usein boksissa, eikä Hokin alivoimapelaaminen ole vieraissa ollut vahvaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle