Hokki jatkaa etelänkierrostaan Lempäälässä

MESTIS / Ennakko
Kumpi pääsee niskan päälle ystävänpäivänä?
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Lempäälässä iskevät yhteen ystävänpäivän ottelun merkeissä LeKi ja Hokki. Vierasjoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta isännätkään eivät ole aseettomia.

LeKi majailee sarjassa sijalla seitsemän ja on vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa. Edellä menevä SaPKo on vain kahden pisteen päässä, mutta viidenteen sijaan on matkaa jo kymmenen pistettä. Yhdeksäntenä oleva Kiekko-Vantaa on puolestaan jo 19 pisteen päässä, joten Lempäälässä ollaan jo kovin toiveikkaita kevään jatkumisesta runkosarjan jälkeen.

LeKin kaksi edellistä peliä ovat molemmat olleet TUTOa vastaan. Niistä saldona on yksi voitto ja tappio. Muuten Kisan alkuvuosi on ollut positiivispainotteinen. Vaikka miehiä on taas tullut ja mennyt, se ei ole joukkueen virettä tuhonnut. Uusia vastuunkantajia on myös löytynyt, esimerkkinä mainittakoon vaikka hyökkääjä Markus Jokinen, joka on iskenyt komeat tehopisteet 13+15.

Kajaanilaisvierailijat sijaitsevat sarjataulukossa sijalla kolme. Jukurit ja KooKoo ovat jo toistakymmentä pistettä Hokin edellä, joten niiden tavoittaminen saattaa olla jo liian suuri haaste. Takanapäin lähiuhkaajia on kaksin kappalein. TUTO ja JYP-Akatemia ovat yhden ja kahden pisteen päässä, joten kamppailu kahdesta viimeisestä kotiedusta käy kuumana.

Ulkomaalaishyökkääjät Tomas Mikus ja Balazs Sebok ovat olleet suurissa rooleissa Hokin vahvassa kaudessa. Lauantain otteluun vieraat lähtevät kahden ottelun tappioputkessa, mutta ovat silti ennakkosuosikkeja.

Omat haasteensa etelänmatkaan tuovat kuitenkin monet loukkaantumiset, poissa ovat muun muassa Mikus ja Janne Pälve. Uutena miehenä on mukana hyökkääjä Miikka Pitkänen.

Lempäälän pienessä kaukalossa tullaan varmasti näkemään tiukka taistelu pisteistä, sillä isännätkään eivät tule olemaan täysin aseettomia. Hokki on vienyt kauden kuudessa keskinäisessä ottelussa viisi voittoa, joten nyt LeKillä olisi mahdollisuus maksella kalavelkoja.

Seuraa Heitä

Miikka Pitkänen #61 |

Laitahyökkääjä

Debytoi kajaanilaispaidassa perjantaina Turussa. Jatkaako nuorten SM-liigassa hyvin pisteitä takonut Pitkänen samaa tahtia myös miesten peleissä?

Sami Laakso #25 |

Keskushyökkääjä

Raataa joukkueen varakapteenina alemmissa ketjuissa, mutta on Kisalle tärkeä pelaaja, johon voi luottaa aina. Oman kylän kasvatti on myös yksi kotiyleisön suosikeista.

» Lähetä palautetta toimitukselle