Jumbokamppailussa vastakkain jäähyilijät ja erikoistilanneihmeet

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa LeKi painoi vahvasti espoolaisten maalille.
Kuva © Petteri Äikäs
Mestis palaa maaottelutauolta kolmen ottelun voimin keskiviikkona. Lempäälässä LeKi kohtaa sarjan uusimman tulokkaan Espoo Unitedin. Joukkueet majailevat Mestiksen viimeisillä sijoilla.

LeKin ja Espoo Unitedin alkukaudet eivät ole sujuneet kuten joukkueet olisivat halunneet, sillä LeKi on koko sarjataulukon viimeisenä ja Espoo United pisteen edellä toiseksi viimeisenä. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemminkin, kun LeKi kävi hakemassa selvän voiton Espoosta numeroin 1-5.

Espoo Unitedissa pelaa LeKin viime kauden kapteeni Jimi Santala, joka on ollut joukkueensa tehokkain puolustaja. Janne Kivilahti on joukkueensa paras pistemies.

Joukkueen maalivahtipeli ei ole ollut Mestiksen huipputasoa, vaikkei Rasmus Tirronen ole pelannutkaan huonosti. Joukkueen plus-miinus-tilasto maalien suhteen on vain hitusen verran pakkasella.

Espoo United on tehnyt koko sarjassa toiseksi eniten ylivoimamaaleja, mutta myös alivoimalla on uponnut paljon häkkejä, joten espoolaisten erikoistilanteet ovat olleet varsin runsasmaalisia − niin hyvässä kuin pahassakin.

Sarjajumbo LeKi on sarjan toiseksi huonoin kotijoukkue, sillä joukkue on voittanut vain yhden kotiottelun varsinaisella peliajalla. Lisäksi tilillä on yksi jatkoaikavoitto.

LeKin kokoonpano on elänyt jälleen tällä kaudella jonkin verran. Viime aikoina Joona Luoto ja Tomi Iso-Mustajärvi ovat olleet tehokkaita. Tapparan sopimuspelaaja Tomi Peltonen häärii lempääläläisten kultakypäränä.

LeKi on ottanut kolmanneksi vähiten jäähyjä koko Mestiksessä, vaikka kaikki pelit huomioiden joukkue on eniten jäähyillyt poppoo. Espoo United sen sijaan on vierasjoukkueista toiseksi vähiten jäähyillyt porukka. Tilastojen valossa isoa määrää jäähyjä on siis turha odottaa.

Seuraa Heitä

Tomi Iso-Mustajärvi #53 | KOOVEE

Keskushyökkääjä

Iso-Mustajärvi on noussut hieman varkain LeKin sisäisen pistepörssin kärkipäähän. Hyökkääjä on esiintynyt viime aikoina terävästi, joten pistetehtailu saattaa saada jatkoa Espoo Unitedia vastaan.

Jimi Santala #88 | Espoo United

Puolustaja

Santala pelasi viime kaudella LeKissä ja oli lempääläläisten kapteeni. Santala on ollut Espoo Unitedin tehokkain puolustaja, joten tehokasta peliä voidaan odottaa myös entistä seuraa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle