Pätkiikö TUTO KooKoon putken?

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden viimeisin kohtaaminen Turussa päättyi KooKoon 3-4-vierasvoittoon.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Perjantain Mestis-kierroksella Kouvolassa kohtaavat kotijoukkue KooKoo ja turkulaisvieras TUTO. Kouvolalaisilla on hyvät saumat pidentää jo kuuden ottelun mittaista voittoputkeaan kotiyleisönsä edessä.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti. Molemmissa otteluissa sarjakärki KooKoo on ollut parempi yhden maalin erolla: ensimmäinen ottelu Kouvolassa päättyi 3-2 ja toinen Turussa lukemin 3-4. Turussa käydyssä ottelussa KooKoo katkaisi TUTOn neljän ottelun mittaisen kotivoittoputken, joten kouvolalaispoppoo on tiennyt turkulaisille tällä kaudelle pelkkää harmia.

KooKoo on ollut viime aikoina hurjassa vireessä. Joukkue on tullut entistä kurinalaisemmaksi ja sopiva pelitapa tuntuu löytyneen. Kuten kuuden ottelun voittoputki ja Mestiksen paalupaikka osoittavatkin, on kouvolalaisryhmittymä vaikea voitettava.

TUTOlla parannettavaa keskiviikosta

TUTOlla on puolestaan allaan melko raskas reissu Heinolaan. Keskiviikon kierroksella Peliittojen kotiluola osoittautui jälleen kerran hankalaksi paikaksi, kun heinolalaiset pääsivät katkaisemaan pitkän tappioputkensa TUTOn kustannuksella. Liekö TUTOn peliin vaikuttanut päävalmentaja Ismo Lehkosen puuttuminen vai kahden avainpelaajan Aki Keinäsen ja Kristian Tuohilammen puuttuminen?

Varmaa on kuitenkin se, että KooKoota vastaan TUTOn täytyy löytää rutkasti pirteämpi peli-ilme ja parantaa kiekollista peliään.

KooKoon viime pelissä joukkueesta loisti erityisesti komean nollapelin torjunut Mikko Rämö. Myös Aki Kangasmäki pelasi keskiviikon ottelussa mallikkaasti iskien kaksi maalia. KooKoolta löytyy pistenikkareita joka lähtöön, joten TUTOn täytyy todella olla hereillä oman maalinsa tuntumassa.

TUTO lähtee perjantain otteluun edelleen ilman päävalmentaja Lehkosta. Kentältä jäävät puuttumaan lauantain tapahtumien johdosta luonnollisesti Kristian Tuohilampi ja kahden ottelun pelikiellon napannut Aki Keinänen. Lopulliset kokoonpanot julkistetaan puoliltapäivin.

TUTOn maalilla aloittanee tuttuun tapaan Kaapo Kähkönen. KooKoon puolella torjuntavastuuta ovat saaneet niin Mikko Rämö kuin Frédéric Cloutier, mutta keskiviikon nollapeli voi hyvinkin poikia Rämölle torjuntavastuuta myös perjantaina. 

Seuraa Heitä

Aki Kangasmäki #47 |

Hyökkääjä

Keskiviikon ottelussa kaksi häkkiä viimeistellyt Kangasmäki on viimeiseen neljään otteluun iskenyt tehopisteet 3+3.

Kaapo Kähkönen #31 | New Jersey

Maalivahti

Tiukoissa viime peleissä turkulaisten luottovahti Kähkönen on toiminut joukkueen selkärankana.

» Lähetä palautetta toimitukselle