Kevään suurin yllätys yhden voiton päässä

MESTIS / Ennakko
Perjantaina SaPKo pakotti aktiivisuudellaan KooKoon luopumaan kiekosta.
Kuva © Antti Varonen
Selkeistä ennakko-odotuksista poiketen SaPKo venytti monivaiheisen sarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun. Altavastaaja-asemaan tottuneilla savonlinnalaisilla on lauantaina etu puolellaan, sillä KooKoolla on ainoastaan hävittävää.

Kahden runsaslukuisen ja nöyryyttävän tappion jälkeen SaPKo terästäytyi perjantaina kotiyleisönsä edessä. Pässipaidat karkasivat kahdella salamamaalillaan jo 3-0-johtoon, mutta KooKoo ei luovuttanut ilman kiritaistelua.

SaPKo kuitenkin säilytti kouvolalaisten kahdesta kavennusmaalista huolimatta johtonsa aina ottelun loppusummeriin saakka. 

Savonlinnalaiset myös voittivat ensimmäistä kertaa sarjassa laukaisutilastot, kun Mikko Rämölle kertyi kolmannen erän pommituksen johdosta kymmenen torjuntaa Petteri Similää enemmän.

− Luojan kiitos, ettei ollut viimeinen työpäivä SaPKossa ja hommat jatkuvat, Janne Sinkkonen huokaili perjantain lehdistötilaisuudessa.

Game seven, hockey's heaven

KooKoo on sarjassa ollut kiekon kanssa aktiivisempi osapuoli ja pitänyt näin otteluiden langat käsissään. Perjantain kuudennessa kohtaamisessa SaPKo kuitenkin pakotti kouvolalaiset luopumaan pelivälineestä jo aikaisemmassa vaiheessa.

Pässipaidat myös horjuttivat KooKoon alakertaa pääsemällä säännöllisemmin maalintekosektoreille. Petri Mattilalla ja muulla valmennuksella riittää siis vielä mietittävää, sillä SaPKo on jälleen mukauttanut peliään.

Ottelut asetelmat ovat kaiken kaikkiaan nurinkuriset. SaPKo pelaa tärkeimmän pelinsä vuosikausiin vieraskaukalossa monen tuhannen katsojan hiillostama. Kotijoukkueella on puolestaan kotiyleisö takanaan, mutta kunnia menetettävänään.

Huomionarvoista

SaPKon edellinen ylivoimamaali on tasan viikon takaa Kouvolasta KooKoon runsaasta jäähyilystä huolimatta. Seitsemännessä ottelussa erikoistilannepelaaminen nousee kaksin verroin ratkaisevaksi osa-alueeksi.

Sarjan otteluita on myös ollut erittäin vaikea ennustaa, mutta se on avausottelun jälkeen toteuttanut voittojen suhteen kaavaa SaPKo, SaPKo, KooKoo, KooKoo, SaPKo. Tuovatko savonlinnalaiset kirsikan kakun päälle kevään suurimman yllätyksen myötä?

Seuraa Heitä

Hannes Björninen #24 | Brynäs

Keskushyökkääjä

Björninen avasi perjantaina kakkosketjun keskellä kevään maali- ja pistetilinsä KooKoon väreissä. Johdattaako nuorukainen kouvolalaiset välieriin?

Joonas Toivanen #12 |

Keskushyökkääjä

Toivanen viimeisteli perjantaina ottelun voittomaalin ja kantaa lauantaina savonlinnalaisten kultakypärää. Mies on ratkaisuhetkillä arvokas pelaaja joukkueelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle