Kovakuntoinen K-Vantaa matkaa KooKoon vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Hymyilyttääkö Juujärveä myös perjantain ottelun päätyttyä?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kouvolan perjantai-illan Mestis-kamppailussa asettuu vastakkain kaksi kovatasoista joukkuetta. Jatkuuko vantaalaisten oivaksi yltynyt syysvire myös KooKoon vieraana?

Nuori vantaalaisjoukkue ei toistaiseksi ole hätkähtänyt puolustuksessa tapahtuneista kokoonpanomuutoksista Markus Nordlundin lähdettyä lainalle Sveitsiin ja Esa Lindellin saatua liigakomennuksen. Lohipaitojen alkukauden menestyksen tae onkin viime peleissä ollut maalivahti Aaro Peltosen loisto-otteiden lisäksi tiivis ja uhrautuva viisikkopuolustus, jonka avulla joukkue lähtee tavoittelemaan pisteitä myös Kouvolasta.

Kiekko-Vantaa näytti murskavoitollaan Sportista, mihin joukkue parhaimmillaan vauhtiin päästessään pystyy. Vantaalaisjoukkueen materiaalilla onnistumisia on kuitenkin tultava erittäin laajalla rintamalla, jos joukkue mielii jatkaa nykyisellä pistetahdilla. Sport-ottelussa kukkaan puhjennut Henrik Koivisto on hyvää vauhtia nousemassa yhdeksi vantaalaishyökkäyksen suurimmista vastuunkantajista.

K-Vantaan kokoonpanossa tuskin nähdään Sport-otteluun verraten suuria muutoksia, mutta hyökkääjä Marko Rairaman pelaaminen ottelussa voi olla epävarmaa.

KooKoon yskähtelevä kone lähtemässä käyntiin?

Aivan Kiekko-Vantaan kannoilla sarjataulukossa roikkuva KooKoo on keskiviikkoisen Peliitat-pelin perusteella tekemässä ryhtiliikettä ja vähitellen pääsemässä tasolle, jolle joukkueen materiaalilla kuuluukin päästä. Heinolan illassa kolme maalia iskenyt Santtu Huhtala lienee vastapuolen puolustukselle vaikea pideltävä myös perjantaina.

Kouvolalaisten päävalmentaja Juha Juujärvi on viimein onnistumassa piiskaamaan suojattinsa suorittamaan tarkkaa ja tehokasta puolustuspeliä. Maalivahtipelin noustua voittavalle tasolle on kotijoukkueenkin puolustusta vaikea ohittaa. Illan kiinnostaviin kysymysmerkkeihin lukeutuukin maalivahtien peluuttaminen: saako Heinolassa nollapelin pelannut Kristian Järvinen jatkaa maalin suulla?

Ottelun kulminaatiopisteeksi voisi etukäteen ajatella joukkueiden tiiviin viisikkopuolustuksen, joten ennakkoon arvioiden tasaisen kamppailun ratkaisunpaikat piilevät erikoistilanteissa ja hioutuneissa pelin yksityiskohdissa. Kummankin joukkueen hyökkäyspeli tarvitsee menestyäkseen aimo annoksen mielikuvitusta ja juonikkuutta Kouvolan kiihkeässä perjantai-illassa.

Seuraa Heitä

Oskari Manninen #14 |

Puolustaja

Hyvin liikkuva vantaalaispuolustuksen seriffi johtaa esimerkillään Vantaan kivikovaa puolustusta.

Jesse Jyrkkiö #4 |

Puolustaja

Jyrkkiön on aika alkaa lunastaa hänen kohdistuvia odotuksia ja nousta isännäksi KooKoon puolustuksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle