Akatemia saapuu Kouvolaan murtamaan KooKoon kotitaikaa

MESTIS / Ennakko
Pilaavatko jyväskyläläiset KooKoon juhlat Kouvolan perjantai-illassa?
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kaikki kauden seitsemän kotiotteluaan voittanut KooKoo saa vieraakseen sarjataulukon toisena majailevan JYP-Akatemian. Kouvolalaiset saavat tehdä täyden päivätyön säilyttääkseen kotitaikansa, sillä kovakuntoiset jyväskyläläiset viilettävät kolmen ottelun voittoputkessa.

Kolmen peräkkäisen voiton siivittämä JYP-Akatemia on noussut jo sarjataulukon toiselle sijalle. Jyväskyläläiset ovat olleet viimeajat todella vakuuttavassa iskussa, sillä kolmessa edellisessä ottelussa hurrikaaninutut ovat kaataneet vastustajansa maalierolla 17-3.

Hurrikaaniryhmän edellinen ottelu päättyi voittoon KeuPasta lukemin 5-2. Keuruulaiset hallitsivat paikallisottelua ajoittain selvästi, mutta jyväskyläläisillä riitti malttia puolustaa kurinalaisesti ja iskeä omista paikoistaan tehokkaasti. Kotijoukkueen maalia vartioinut 17-vuotias Veini Vehviläinen oli keskiviikkoillan kamppailussa myös loistavassa vireessä.

Jyväskyläläisten hyökkäysosasto on saanut alkukaudesta onnistumisia laajalta rintamalta. Keskiviikkona Akatemian sankareina häärivät kaksi maalia iskenyt Mikko Virtanen ja neljä tehopistettä saalistanut Samu Markkula.

Helpolla Akatemia ei tule kuitenkaan perjantaina pääsemään, kun vastaan asettuu kaikki kauden seitsemän kotiotteluaan voittanut KooKoo. Kouvolalaisten puolustuspeli on varsinkin tuottanut vierasjoukkueille harmaita hiuksia, sillä ainoastaan SaPKo on onnistunut iskemään yli kaksi maalia Kouvolassa kuluvan kauden aikana.

Kouvolalaisten kolmen ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona, kun Hokki nollasi vierailijat lukemin 3-0. Ottelun jälkeen KooKoon päävalmentaja Petri Mattila manasi, että joukkueen pelaaminen on ollut viimeaikoina kuin rusinoiden poimimista pullasta.

KooKoo lähtee illan otteluun pisteen Akatemiaa jäljessä. Kaksi ottelua jyväskyläläisiä vähemmän pelanneet kouvolalaiset ovat onnistuneet voittamaan Akatemian kuluvalla kaudella jo kahteen otteeseen. Kaksi viikkoa sitten hurrikaaniryhmä johti KooKoota kahden erän jälkeen kahdella maalilla, mutta tuleva liiganousija onnistui lopulta kääntämään ottelun itselleen lukemin 4-2.

Seuraa Heitä

Ville Virtanen #36 |

Puolustaja

Debyyttikauttansa Mestiksessä pelaava 21-vuotias puolustaja on esittänyt alkukaudesta vakuuttavia otteita teholukeman näyttäessä yhdeksän pistettä plussaa.

Ossi Ikonen #37 | HPK

Puolustaja

Entinen Akatemia-kapteeni kohtaa vanhan seuransa. Kahdeksan tehopistettä alkukaudesta iskenyt puolustaja on ollut teholukemaltaan kouvolalaisten paras pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle