Männikön huippuvire haastaa KooKoon

MESTIS / Ennakko
KooKoon ja Jukureiden kamppailut ovat olleet vähämaalisia.
Kuva © Antti Varonen
Kamppailu Mestiksen runkosarjan voitosta käy kuumana, kun KooKoo kohtaa keskiviikkona kahden pisteen päässä vaanivan Jukurit.

Asetelmat ovat vähintäänkin mielenkiintoiset, sillä keskiviikkona leikki on kaukana. Runkosarjaa pelataan enää kolme viikkoa, jonka aikana KooKoo ja Jukurit kohtaavat peräti kahdesti. Ottelut voivat parhaimmillaan määrittää sen, kuka pääsee tuulettamaan runkosarjan voittoa.

Joukkueet ovat kohdanneet kulunen kauden aikana neljästi. Jokainen kamppailu on päätynyt kotijoukkueen voittoon, mutta ainoastaan yhden maalin erotuksella. Mittelöistä kolme ovat saaneet ratkaisun vasta voittolaukauksien jälkeen.

Jukurit on pelannut edellisen KooKoo-ottelun jälkeen yhdeksän kertaa, joista se on voittanut seitsemän. Kouvolalaisten vastaava luku on seitsemän ottelua ja viisi voittoa, mutta kaksi tappiota ovat tulleet alemman kastin joukkueille.

Kuinka paikata loukkaantumisia?

Molemmissa joukkueissa on tapahtunut pelaajamuutoksia sitten edellisen kohtaamisen. KooKoo hankki siirtorajan kynnyksellä HC Satakunnasta Aki Juuselan ja kotiutti Imatran Ketterästä oman kasvattinsa, Jesse Koskisen.

Loukkaantumisiltakaan ei ole kuitenkaan vältytty. Kouvolalaisten rivit ovat harvenneet viime aikoina paljon, sillä mustaoranssien riveistä puuttuvat muun muassa Mikko Virtanen, Henri Tuominen, Aki Kangasmäki ja pelikieltoaan lusiva Teemu Rinkinen. 

KooKoon parhaimmistoa on viime aikoina kuitenkin ollut toista kauttaan seurassa pelaava Joona Karevaara. Laituri on loihtinut 47 ottelussa 40 (16+24) pistettä ja on joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja.

Jukurit on saanut paikattua Anthony Guttigin ja Riku Pitkäsen poissaolot hyvin, sillä Miikka Männikön ja Oula Palven ketju on tehnyt viime aikoina tuhojaan. Männikkö on teki viime viikolla kahdessa ottelussa tehot 0+5 ja oli avainasemassa Jukureiden TUTO-voitossa lauantaina.

Keskiviikkoinen ottelu on siis eittämättä molemmille niin sanottu kuuden pisteen ottelu. Maalivahdit ovat olleet kaikissa kauden kohtaamisissa hyvässä vireessä, joten suuria maalijuhlia ei kannata odottaa. Ottelussa rakennetaan pohjia reilun viikon päässä häämöttävälle joukkueiden viimeiselle runkosarjakohtaamiselle − jarruja on tuskin syytä lyödä pohjaan. 

Seuraa Heitä

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Tappara-kasvatti oli viime lauantaina ratkaisevassa asemassa, kun Jukurit voitti TUTOn. Männikkö osoitti olevansa hyvä luomaan paikkoja, sillä hän syötti mikkeliläisten jokaisen maalin.

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Isokokoinen hyökkääjä tekee pisteitä "vaivihkaa." Karevaara tekee joka ilta töitä joukkueensa edestä ja on siis aina vaarallinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle