Katkaiseeko KooKoo tappioputkensa Jukureiden kustannuksella?

MESTIS / Ennakko
Arkkivihollisten kamppailuista tuttu näky.
Kuva © Miikka Mikkola
Kolmen ottelun tappioputkessa oleva KooKoo saa vieraakseen ailahtelevasti viime ottelut pelanneen Mikkelin Jukurit. Joukkueiden kolme keskinäistä kohtaamista ovat olleet kaikki tasaisia ja päättyneetkin vasta jatkoajalla.

KooKoon kolme edellistä ottelua eivät menneet aivan toivotulla tavalla, sillä vieraskiertueelta joukkue ei onnistunut saamaan ainuttakaan pistettä. Kajaanissa KooKoo sai kyytiä maalein 7-4, Joensuussa Jokipojat oli parempi luvuin 3-1 ja kuluneen viikon keskiviikkona oranssimustat joutuivat taipumaan JYP-Akatemialle maalein 6-4.

− Edellisestä kotipelistä saimme erittäin hyvän tuloksen. Keskiviikkona Jyväskylässä pelasimme hetkittäin parempaa peliä kuin TUTOa vastaan. Meidän pitää vain luottaa omaan tekemiseen ja suorittaa korkealla tasolla, niin avaimet Jukureiden voittamiseen ovat olemassa, kommentoi päävalmentaja Juha Juujärvi KooKoon verkkosivuilla.

KooKoon puolustuksen kovuudesta kertoo se, että joukkue oli pitkään vähiten maaleja päästänyt joukkue. Kolmessa viime ottelussa kiekko on kuitenkin löytänyt kouvolalaisten verkkoon jopa 16 kertaa, mikä on lähes viidenneksen verran koko kauden päästetyistä maaleista. Voikin todeta, että KooKoon kova puolustus on nukkunut edelliset ottelut, ja tähän on Jukureiden iskettävä, mikäli joukkue mielii napata pisteitä mukaansa Sumulaaksosta.

Viimeistelyn kanssa tuskailleen kotijoukkueen valopilkkuna viime aikoina voidaan pitää kultakypärä Jan-Mikael Juutilaista, joka on kantanut isoa roolia maalinteosta viime otteluissa.

Jukureiden koko kausi on ollut suurta vuoristorataa. Viime kausilta tutut voittoputket ja kolmen pisteen voitot ovat olleet harvinaista herkkua, ja tutut pitkät hyökkäykset vastustajan päädyssä ovat jääneet vähiin. Kolmesta edellisestä ottelusta Jukurit on kuitenkin napannut tililleen kaksi voittoa.

Hokki kaatui kotona numeroin 4-2, mutta tämän viikon keskiviikkona Jukurit sai huomata sarjakärki Vaasan Sportin kovan vireen. Kotkapaidat tykittivät Jukurit synkälle kotimatkalle laukomalla taululle tylyt 6-0-lukemat. Jukurit kuitenkin ryhdistäytyi perjantaina ja voitti kotikaukalossaan HCK:n niukasti maalein 5-4.

Sarjassa vasta kuudenneksi eniten maaleja tehnyt Jukurit on saanut onnistumisia viime aikoina laajalta rintamalta. Erityisesti alempien kenttien duunarina tunnettu Pentti Nöyränen on tehnyt jo yhdeksän maalia, jolla hän sivuaa omaa maaliennätystään runkosarjassa. Onnistumisia ja ratkaisijoita on löydyttävä lauantai-iltanakin, kun tuoreemmalla jalalla otteluun lähtevän KooKoon maalilla torjunee hyvän alkukauden pelannut Kristian Järvinen. Järvisen osakkeita aloittavana maalivahtina nostaa se, että HPK-laina Timo Niemen ensiesiintyminen oranssimustissa meni aikalailla penkin alle.

Kokoonpanot

Kotijoukkue KooKoolta loukkaantumisten takia sivussa ovat maalivahti Mikko Rämö, puolustajat Lasse Lappalainen ja Nico Lehto sekä hyökkääjä Niklas Sirén.
Mikko Virtanen ja Henri Tamminen ovat puolestaan lainalla HIFK:n A-junioreissa.

Jukureilta loukkaantumisten takia sivussa ovat hyökkääjät Toni Hyvärinen sekä Joonas Kalliola. Loukkaantumislistaa täydentää myös tärkeä puolustaja Jani Forsström, joka ei myöskään pelaa Kouvolassa. Vierailijoiden maalinsuulla aloittaa Tadeas Galansky.

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Juutilainen #27 |

Keskushyökkääjä

Juutilainen on kantanut suurta vastuuta maalinteosta KooKoon viime otteluissa. Kultakypärä on tehnyt jo 17 maalia kuluneella kaudella.

Niklas Tikkinen #55 |

Puolustaja

Tikkinen on tuonut jukuripakistoon suurta kiekollista varmuutta. Takuuvarma ylivoimapelaaja, jolta voidaan odottaa hyviä ratkaisuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle