Joko KooKoo taipuu kotonaan?

MESTIS / Ennakko

KooKoon edellisestä kotitappiosta on kulunut jo puoli vuotta. Kevään toisessa finaalipelissä tappion karvasta kalkkia syötti juuri Jukurit. Tällä kaudella kouvolalaiset ovat voittaneet kotonaan kuudesti ja pelanneet kerran tasan, päästäen yhteensä vain seitsemän maalia.

Continental cupin ja loukkaantumisten häiritsemä Jukurit puolestaan on hävinnyt kaksi viimeistä vierasotteluaan. FPS yllätti mestarit viime viikolla luvuin 5-3 ja pari viikkoa takaperin Kuopiossa isännät olivat maalin verran parempia.

Avainpelaajista on Jukurileiristä yhä sivussa keskushyökkääjä Mikko Hakkarainen sekä puolustaja Tommi Kovanen. Myöskään Marko Tauriainen ja Antti Laakso eivät liene vielä pelikunnossa. Paikkaajiksi Jukurit hankkivat Ässissä kokeella käyneen Marko Kivenmäen sekä KJT:ssa alkukauden pelanneen puolustajan Teemu Kolehmaisen.

KooKoolta on sivussa kauden erinomaisesti aloittanut Carl Grahn. Grahnin poissaollessa maalia vartioi kokenut Sami Heikkinen. Heikkinen on pelannut tällä kaudella neljä ottelua torjuntaprosentilla 91.4%.

Erikoistilanteet avainasemassa

Joukkueiden ensimmäinen keskinäinen ottelu tällä kaudella päättyi Jukurien 4-2-voittoon, jota edesauttoi KooKoon kuriton (9x2min) esiintyminen. Joukkueen jäähymäärät ovat vähentyneet alkukaudesta kuitenkin huomattavasti.

Viime vuoden parhaat seurat olivat ykkösiä myös erikoistilanteissa. Sama tahti on jatkunut kuluvallakin kaudella. KooKoon ylivoima on ollut alkukaudenparasta, kuten myös vastaavasti Jukurien alivoimakin.

KooKoon ylivoiman pyörittäjä, ja kuumin pelaaja, on Timo Nurmeberg, joka on päässyt pisteille seitsemässä viimeisessä kamppailussa. Jukurirymän tasaisuudesta puolestaan kertoo se, ettei yksikään joukkueen pelaaja mahdu pistepörssissä kahdenkymmen parhaan joukkoon, vaikka Jukurit sarjan maaliahneimpia onkin ollut. Mikkeliläisten paras pistemies on tällä hetkellä Niko Kantelinen (8+3), mutta peräti kymmenen pelaajaa ovat saalistaneet vähintään kuusi pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle