Hokki Häkkisen varassa?

MESTIS / Ennakko
Viime viikon kahdella voitollaan lähemmäs kilpakumppaneitaan kurkottanut Hokki saapuu Kouvolaan ensimmäistä kertaa. Kouvolalaiskannattajien harmiksi vanha tuttu, Antti Karhula, ei pelaa enää kajaanilaisryhmässä.

Sarjatauko toi selvästikin uutta tuulta Hokin purjeiden alle. Viime viikon kolmesta kotiottelustaan kajaanilaisryhmä saalisti neljä pistettä. Se voitti sekä Ahmat että FPS:n, joiden kanssa ennen kauden alkua sen uumoiltiinkin tiukimmin taistelevan viimeisistä pudotuspelipaikoista. Vajaamiehisenäkin sarjajohtaja Kiekko-Vantaan rutiini oli kuitenkin sunnuntaina liikaa, joten "voittoputki" jäi kahden ottelun mittaiseksi.

Syksyn aikana Hokin pelaajamateriaalissa on tapahtunut muutoksia reilun ketjullisen verran. Uusin tulokas joukkueessa on tshekkikonkari Zdenek Eichenmann. Ranskaan siirtyneen Antti Karhulan korvaajaksi kaavailtu keskushyökkääjä antaa näyttöjä kajaanilaisryhmässä jouluun asti. Vielä näytöt ovat antamatta: kolmesta pelistään hän on kerännyt yhden syöttöpisteen ja yhden suihkukomennuksen korkeasta mailasta.

Hokin parhaaksi hankinnaksi voitaneen valita jo nyt maalivahti Pasi Häkkinen. SaiPasta tuttu veskari on pelannut Hokissa yhdeksän peliä, joista joukkue on saalistanut täydet pisteet neljästi. Puolustuspää on petrannut muutenkin alkukauteen verrattuna huomattavasti.

Kova kotijoukkue

Kotijoukkue KooKoo puolestaan on keikkunut sarjan kärkiryhmässä koko alkukauden. Kolmen pelin voittoputki on nostanut sen jo neljänneksi, eikä se ole hävinnyt kotonaan kuin Mikkelin Jukureille. Lauantain vieraspeli Forssassa osoitti, että joukkueelta löytyy taistelutahtoa, kun se nousi voittoon 3-0-tappioasemasta.

Viimeisissä kahdessa pelissä kouvolalaisten maalia on vartioinut Tapparasta lainalla oleva Sasu Hovi, joka pelannee Hokkia vastaan tällä erää viimeisen pelinsä KooKoon paidassa. Sami Heikkinen oli jo porttivahtina Forssassa, ja Carl Grahnkin on paranemaan päin.

Pieni sarjatauko piristi selvästikin KooKoon - ja varsinkin sen kakkoskentän peliä. Kaikki kentän (Lindfors-Kinnunen-Mattila, Pukka-Mälkiä) miehet ovat keränneet vähintään yhden pisteen kummassakin tauon jälkeisessä ottelussa. Kahdesta pelistä kentällisen tehot ovat kovat: 7+9. Nopean ketjun pitelemisessä luvallisin ottein riittää puuhaa isokokoisille kajaanilaispakeille.

Joukkueiden ensimmäinen välienselvittely päättyi KooKoon niukkaan 1-2-vierasvoittoon. Tuolloin kaikki maalit tehtiin ylivoimalla. Nyt merkit viittaavat kotivoittoon: Alkukauden aikana KooKoo on päästänyt kotonaan keskimäärin 1.8 maalia/ottelu ja tehnyt 4.0. Hokin luvut taas ovat 4.0 päästettyä ja 2.8 tehtyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle