KooKoo yrittää yskiä maalihanoja auki

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Kouvolan KooKoo saa vastaansa Forssan Palloseuran. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa hyvin, vaikkakaan jälkimmäisen pistesaldo ei ole karttunut aivan esitysten mukaisesti.

KooKoon alkukauden suurin ongelma on ollut takkuileva maalinteko. Kuudessa ottelussa kotijoukkue on pystynyt ainoastaan yhdeksään osumaan, eikä näillä eväillä pitkälle edetä. Varsinkin kokenut kaarti Antti Karhulan johdolla on ollut jäässä, eikä SaiPasta tullut Harri Tikkanenkaan ole vielä vakuuttanut - Karhulan tavoin Tikkasen teholukema on neljä pakkasen puolella.

Jos hyökkäys on yskinyt, niin puolustus on vielä kyennyt paikkaaamaan tehottoman hyökkäyksen tuoman puutteen. Maalissa Jaakko Suomalainen on ollut loistava ja viisikkopuolustus ilmeisen hyvässä hapessa. Ainoastaan yhdessä ottelussa on mennyt sisään enemmän kuin yksi maali, kun KalPan vieraana Suomalainen yllätettiin neljästi. Kuuteen otteluun mahtuu kuitenkin kaksi nollapeliä, joiden lisäksi kolmesti vastustaja on pidetty yhdessä maalissa.

KooKoon urakassa löytyy kuitenkin kantoja kaskessa, kun poissaolijoita riittää puoli tusinaa. Puolustaja Jussi Onnela on sivussa polvivamman takia, Tuomas Gärdström olkapään vuoksi, sekä hyökkääjistä sivussa ovat Teemu Timoskainen, Jani Heikari ja pitkäaikaispotilas Jari Keltanen. Angiinan vaivaama Jari Raattamakaan tuskin pukee kukkopaitaa.

Virtanen sivussa pitkään, Kela jatkaa

Vierailija Forssan Palloseuran ongelmat eivät ole ainakaan olleet viimeistelyssä, sillä kahdessa edellisessä ottelussaan joukkue on kyennyt yhteensä kymmeneen osumaan. Kummassakaan ottelussa kuitenkaan alussa ei ole oltu hereillä, jonka seurauksena niin Hokki kuin Ahmatkin sai kahden maalin etulyöntiaseman ensimmäisen kymmenen minuutin pelin jälkeen. Nyt forssalaisten tulee olla skarppina alusta asti, sillä KooKoolla ratkaisijoita riittää moneen lähtöön.

FPS:lle ilmestyi ensimmäinen nimi loukkaantuneiden listalle, kun Joni Virtanen ilmeisesti mursi olkapäänsä. Virtasen lopullista diagnoosia odotellaan alkuviikosta, kun lisätutkimukset selviävät. Virtasen lisäksi muutoksia kokoonpanossa ei nähdä sitten Ahmat-ottelun, joten HPK-apu Olli Korkeavuori jatkaa edelleen forssalaisten riveissä. Myös mukiinmenevästi pelannut Tommi Kela jatkaa maalissa Kouvolan keikalla.

Lauantain ottelussa Ahmoja vastaan FPS ei pelannut kovin kaksista kiekkoa, mutta sai silti pidettyä kaksi pistettä Forssassa. Kouvolassa keskittymisen tulee ennen kaikkea kohdistua tiiviimpään puolustuspeliin, sillä varsinkin Ahmat-ottelun alkuvaiheissa joukkueella oli suuria vaikeuksia pitää puolustuspaketti koossa, mikä johti useisiin ylivoimahyökkäyksiin.

Ennalta KooKoo lähtee selvänä suosikkina FPS:n kaatoon. Forssalaiset ovat kuitenkin olleet yllättävän hyviä alkukaudella vierasotteluissa, vaikka tappioita onkin tullut kahdelta vierasreissulta Vaasasta ja Kuopiosta. Kouvolalaisten ei tule ottaa vierailijoita kevyesti, sillä yllätysmomentti on viherpaidoilla, eikä kukkopaitojen hyökkäyksen takalukkoa pitäisi avittaa varsin nimekäs forssalaispakisto. FPS:n tulee luottaa vastahyökkäyksiin ja Kelan hyviin torjuntoihin - mikäli jälkimmäinen ei natsaa, ei myöskään liene pinnoja luvassa Kouvolasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle