KJT kohtaa kotonaan vaisusti aloittaneen TuTon

MESTIS / Ennakko
Kauden vahvasti aloittaneen KJT:n kotiluolaan luistelee tällä kertaa TuTo Hockey. Turkulaiset jäivät viime kierroksella kotijäällään Mikkelin Jukurien jalkoihin. KJT taas kävi harjoittelemassa voiton pisteautomaatiksi jääneestä UJK:sta.

Alkuasetelmat illan peliin ovat järvenpääläisittäin toiveikkaat. Joukkueen vahvuudesta ei tällä hetkellä ole kukaan loukkaantuneena. KJT:n managerin Juha Kuusiniemen mukaan ainoastaan Patrik Lostedtin pelaaminen on armeijan takia epävarmaa. Puolustajista Teemu Kolehmaisen tilanne on edelleen auki. Hänen lainasopimuksensa päättyy 15.10., ja tulevassa TuTo-ottelussa hänen otteensa tulevat olemaan suurennuslasin alla. Hyökkääjistä kokeella ollut Iippo Suutarinen on tehnyt KJT:n kanssa loppuvuoden kattavan sopimuksen.

Maaliin KJT:lla luistelee Jaakko Suomalainen. Hän on ollut yksi KJT.n alkukauden takuumiehistä varmalla torjuntatyöskentelyllään. Edellisessä pelissä UJK:ta vastaan hän onnistui nollapelin lisäksi saamaan yhden syöttöpisteen.

Kuusiniemi varoittelee KJT:n kannattajia tuijottamasta liikaa sarjataulukkoon. TuTo on materiaaliltaan paljon parempi joukkue kuin sarjataulukko osoittaa, ja Kuusiniemen mielestä turkulaiset nousevat taatusti korkealle sarjataulukossa. Lisäksi Kuusiniemen mielestä KJT on jopa altavastaaja illan peliin, sillä ennen kauden alkua käydyt harjoituspelit menivät selvästi TuTon merkeissä.

Kansainväliset vedonlyöntimarkkinat ovat samaa mieltä KJT-managerin kanssa. Järvenpäässä nähdään ennakkoon ajatellen yksi kierroksen tasaisimmista otteluista, johon vierasjoukkue lähtee vahvemman hyökkäysmateriaalinsa turvin hienoisena suosikkina. Tero Forsellin johtama ykkösketju on tehtaillut seitsemässä ottelussa jo 26 tehopistettä.

Ainakin yhdellä osa-alueella KJT on selkeästi vieraitaan edellä, sillä toisin kuin järvenpääläisillä, on maalivahtipeli TuTon heikko kohta. Henri Launonen ei ole alkukaudesta täysin vakuuttanut, ja Jukureita vastaan maalille vaihdettiin kesken ottelun Ossi Ojanen. Ojanen selvisi moitteitta, joten Järvenpäässä nuorukainen saattaa olla ensimmäistä kertaa urallaan aloittavana maalivahtina Mestis-ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle