Taistelua pudotuspeliviivalla

MESTIS / Ennakko
Sunnuntaina Järvenpäässä on luvassa tiukka, ns. 4 pisteen, ottelu kun joulutauolta palaava KJT ja tänään Forssan Palloseuran kukistanut Hokki kohtaavat. Molemmat joukkueet majailevat tiukasti pudotuspeliviivan tuntumassa: KJT on vain pisteen nousukuntoista Hokkia edellä.

Sarjanousija Kajaanin Hokin kuntopuntari on osoittanut täysin vastakkaiseen suuntaan verrattuna sunnuntaiseen vastustajaansa. Hokki on nimittäin kehnon alkukautensa jälkeen löytänyt oivan vireen, josta tuloksena on 6 voittoa 7 viimeisestä ottelusta. Eilen joukkue jatkoi hyviä otteitaan kaatamalla FPS:n selvänumeroisesti 5-1.

”Vieraskiertuettaan” Järvenpäässä jatkava Hokki on treenannut joululomalla kovaa pitääkseen yllä hyvän talvivireensä.

- Hermes-pelin jälkeen vedettiin kaksi jääharjoitusta ja punttiharjoitukset päivässä, sitten kuuden päivän tauko ja perjantaista 27.12. sitten jäällä, jopa kolme kertaa kertaa päivässä. Tässä viikolla vähän palautellaan ja haetaan terävyyttä peliin. Sittenpä sitä odotellaan että pikkumusta putoaa jäähän", Hokin valmentaja Timo Meriläinen kertoo joukkueensa joulun ajan ohjelmasta.

Hokki piti joulutauon aikana tiiviisti yhteyttä Oulun Kärppien kanssa, ja kajaanilaisista Jani Tuppurainen, Sauli Kela, Ville Nissinen, Mikko Palomäki ja Sami Siltavirta olivatkin mukana Kärppien harjoitusringissä. Näillä näkymin edellä mainituista ainakin Jani Tuppurainen pelaa Kärpissä kunnes juniorien MM-kisoissa pelaavat oululaisjuniorit palaavat takaisin.

Joululomalla Hokki myös solmi loppukauden kattavan jatkosopimuksen tsekkiveteraani Zdenek Eichenmannin kanssa. Sen sijaan kakkosmaalivahti Ville Salmisen sopimus on purettu, ja jo joulutauolla kajaanilaisten harjoitusrinkiin liittynyt oululaislähtöinen, a-juniori-ikäinen, veräjänvartija Lauri Rämet aloittaa asepalveluksensa.

Onko Suomalaisesta KJT:n pelastajaksi?

KJT:n pelaaminen on ollut viime aikoina varsin mollivoittoista, sillä joukkue on onnistunut voittamaan viimeisistä kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Murheita KJT:n valmentajalle, Seppo Revolle, ovat aiheuttaneet lähinnä ongelmat maalin suulla, sekä pelaavan materiaalin kapeus.

- Olemme harjoitelleet tauon aikana hyvin. Voittoja tosiaankin pitäisi taas alkaa tipahdella, KJT:n valmentaja Seppo Repo manailee sunnuntain Keski-Uusimaassa.

KJT:n pelastus saattaa olla alkukaudella tiukkoja pelejä joukkueelleen kääntänyt maalivahti Jaakko Suomalainen. Suomalainen on nimittäin lauantain Helsingin Sanomien mukaan jälleen pelikunnossa ja valmis tilkitsemään järvenpääläisten maalipuiden väliä. Suomalaisen ollessa sairastuvalla päävastuun torjunnasta on ottanut Jaakko Valkama, joka ei kuitenkaan – armeijan pahasti harjoittelua häiritsemänä – onnistunut kääntämää järvenpääläisryhmän tappioputkea voittoisaksi.

Nyt järvenpääläisfaneilla onkin lupa odottaa parempaa: mikäli Suomalainen löytää alkukauden vireensä, voi se heijastua myös kenttäpelaajiin kasvavana itseluottamuksena. Maalivahtiongelmaan helpotusta tuo myös tieto siitä, että Valkama voi maanpuolustusvelvoitteista vapauduttuaan aloittaa jälleen täysipainoisen harjoittelun.

KJT:n hyökkäykseen lisävahvistukseksi tulee Jukureissa vähälle peliajalle jäänyt, viime kaudellakin 11 ottelua KJT:n paidassa pelannut Riku Rahikainen. Myös jo aikaisemmin tällä kaudella KJT:ssa kiekkoillut Jussi Saarinen saapuu Lahdesta tehostamaan KJT:n hyökkäyksiä.

Hyökkäyksen ongelmat eivät kuitenkaan ole täysin historiaa, sillä järvenpääläisten vikkelä tehohyökkääjä Toni Mustonen pukee päälleen armeijan harmaat, eikä näin ollen pysty kiekkoilemaan täysipainoisesti.

KJT ei valitettavasti ole välttynyt loukkaantumisilta myöskään Suomalaisen tervehtymisen jälkeen, vaan Pekka Nöyränen ei pysty rannevammaisena pelaamaan. Myös olkapäävammainen Matti Luoma ja sormensa murtanut Blues-apu Mikko Viitanen ovat poissa pelaavasta kokoonpanosta.

Ottelussa ratkaisevaa tulee olemaan maalivahtipelaaminen: Suomalaisen onnistuessa KJT:lla on hyvätkin mahdollisuudet kaataa Hokki. Toisaalta järvenpääläisten pelien voitoksi kääntäminen on materiaalin kapeudesta johtuen tiukasti maalivahdin harteilla, ja huonon päivän tullessa voitosta on turha edes haaveilla. Loukkaantumisten ja pelaajasiirtojen vuoksi KJT:n kenttäkoostumukset saavat myös uuden muodon. Suuri kysymysmerkki onkin, miten yhteispeli toimii.

Hokki onkin otteluun lähdettäessä selvä ennakkosuosikki. Loistavia otteita esittäneen, Mestis-maajoukkueessakin ratkaisijan roolissa majailleen, Sami Kaartisen johdolla Hokki luultavasti pääsee pitkälle kotimatkalle pohjoiseen mukanaan täysi pistesaalis.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet vierasvoittoihin: Hokki koulutti KJT:ta lokakuussa Järvenpäässä lukemin 4-2, kun muutamaa viikkoa myöhemmin KJT otti Kajaanissa revanssin selvin 3-0-lukemin.

Muokattu 5.1. klo. 12:00

» Lähetä palautetta toimitukselle